28 mai, 2019

Cartofi noi la cuptor cu bacon si usturoi

In aceasta perioada cartofii noi sunt la mare cautare pentru ca ii putem pregati in diverse moduri, fie la ceaun  si ii servim cu sos tzatziki fie la cuptor asa cum i-am facut eu astazi.
Indiferent de metoda de gatire, cartofii noi sunt preferatii mei primavara.


Cartofi noi la cuptor cu bacon si usturoi


Cartofi noi la cuptor cu bacon si usturoi



Ingrediente
1 kg cartofi noi
1 fir de ceapa verde
2 linguri crema de branza
1 lingurita boia de ardei dulce
1/2 lingurita cimbru uscat
100 grame bacon
50 grame unt
50 grame cascaval ras
marar si patrunjel
sare si piper

Cartofii se curata si se spala bine, apoi se taie felii

 Usturoiul se toaca marunt
 a fel si mararul si patrunjelul
 Cartofii felii se amesteca cu usturoiu, mararul si patrunjelul
 Se amesteca si cu boia de ardei atat pentru culoare cat si pentru gust
 Se adauga si sunca, sare si piper
 dar si crema de branza si se amesteca bine astfel incat tote condimentele sa fie bine distribuite
 In tava se asaza cartofii suprapunand feliile
 Deasupra se pune cascaval ras si bucatele de unt
 Nu vreau sa iasa cartofii uscati de aceea am pus si 3-4 linguri de apa
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C si verificam daca feliile de cartofi sunt gatite folosind o furculita sau o scobitoare.
Cartofi noi la cuptor cu bacon si usturoi

Cartofi noi la cuptor cu bacon si usturoi

Cartofi noi la cuptor cu bacon si usturoi



2 comentarii: