24 mai, 2019

Pogacele cu cartofi

Dupa reteta de marti, tortul acela grozav, astazi am pregatit ceva mai simplu...pogacele cu cartofi si seminte de mac si susan.
Aluatul cu cartofi este incredibil de fraged la atingere, se dospeste in frigider, la rece si dupa coacere, pogacelele miros irezistibil.
Reteta simpla si cu toate etapele o puteti urmari mai jos.











Ingrediente
250 grame cartofi fierti
200 grame unt
1 galbenus de ou
10 grame sare
7 grame drojdie uscata/20 grame drojdie proaspata
350 grame faina


Cartofii fierti, scursi de apa si inca fierbinti se sfarama si se amesteca cu sare
 cu untul
 si se lasa pentru cateva minute se lasa sa se racoreasca, compozitia sa ajunga calduta la atingere
 cum punem si drojdia

 si galbenusul
 si incorporam faina

 Aluatul bine framantat se lasa la dospit pana a doua zi in frigider

 Se intinde cu sucitorul pe masa infainata, in foaie groasa de 1.5-2 cm
 Se cresteaza usor cu cutitul
 si cu un decupator se decupeaza pogacelele
 Se lasa la dospit pentru inca 30 min, in tava, p ehartie de copt si se ung cu ou batut si se presara semintede mac si susan
 Se coc la 180 grade C pentru 20-25 min

Pogacele cu cartofi

Pogacele cu cartofi



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu