Retete o puteti urmari chiar aici!!!
Ingrediente
Blat
8 albusuri
200 gr zahar
2 linguri faina
200 gr fulgi de cocos
1 praf de sare
|
Crema
8 galbenusuri
130 gr zahar
8 gr zahar vanilinat
8 gr zahat vanilat Burbon |
Sirop
100 gr zahar
|
Glazura
100 gr ciocolata
|
Preparare
Blat
- se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare
- se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana cand acesta se dizolva, iar bezeaua devine lucioasa
- se adauga fulgii de cocos si apoi faina, se amesteca usor cu o spatula
- se toarna in tava (25x30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 170 gr C
- Atentie sa nu se arda!!!
- dupa coacere se lasa sa se raceasca.
Crema
- galbenusurile, zaharul si zaharul vanilinat, se amesteca cu telul, pe baie de aburi, pana cand isi schimba culoarea, se albesc si pana cand compozitia arata ca o smantana care daca se ia pe o lingura si se separa cu degetul, marginile cremei raman separate
- se lasa sa se raceasca,
- se spumeaza untul si se adauga treptat din compozitia de oua
- se mixeaza pana se obtine o crema omogena, se pastreaza in frigider pana in momentul asamblarii prajiturii
Siropul
- zaharul si apa se pun la fiert pana cand zaharul s-a topit si apoi se adauga esenta de vanilie
- siropul se lasa sa se raceasca
Glazura
Asamblare desert
- peste blatul cu fulgi de cocos se aşază jumatate din cantitatea de crema, se niveleaza bine,
- se aşază un strat de biscuiti scufundati in sirop,
- urmeaza restul de crema
- la final glazuram dupa placerea si talentul fiecaruia
- mai puteti presara si fulgi de cocos
- se lasa prajitura la rece cateva ore pentru a se putea portiona
Am făcut prăjitura.Mai mult decât bestială nu am ce să spun .Merită mai mult decât orice prăjitură posibilă.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca a fost pe placul dvs. O seara frumoasa!!!
ȘtergereAm făcut prăjitura.Mai mult decât bestială nu am ce să spun .Merită mai mult decât orice prăjitură posibilă.
RăspundețiȘtergereE super buna.bravo cine a inventat o
RăspundețiȘtergere