11 octombrie, 2016

Ghiveci tomnatic cu legume

Ghiveciul acesta de legume imi pare a fi de fapt despre vara, si despre cum ne-a rasplatit ea cu tot ce a avut mai bun, mai frumos, legume colorate, pline de gust pe care le-am adunat in acest preparat. Un preparat fara prea multe fandoseli, o mancare sanatoasa care combina tot ce vara asta am avut mai bun.
Francezii au botezat mancarea asta simpla Ratatouille, suna mai sofisticat, dar oricum s-ar numi mie imi place cu muraturi sau salata de sfecla rosie.

Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!!!
Watch the English recipe here https://youtu.be/AIw-1pbY6hA or visit me here  http://happydish.club/autumn-ratatouille/!






Ingrediente 

2 vinete maricele
1 dovlecel
2-3 morcovi
3 cepe maricele
7 ardei capia
3 rosii
patrunjel verde
3-4 linguri de ulei
sare si piper dupa gust
foi de dafin si cimbru uscat

Mai puteti adauga conopida, fasole teci.

Am inceput cu ceapa, curatat-o de coaja si am taiat-o marunt.
Morcovii curatati si spalati, i-am taiat rondele subtiri.

Intr-o cratita incapatoare am pus uleiul sa se incinga si apoi am adaugat ceapa si morcovii. Dar nu i-am lasat prea mult sa se caleasca pentru ca am pus un pic de apa si am acoperit cratita si am lasat ceapa si morcovii sa se inabuse.

Intre timp am taiat cubutele vinetele si dovlecelul.

Ardeii spalati si fara codita si seminte i-am taiat fideluta.
Am adaugat in cratita peste legumele ce au nadusit destul acum, ardeii si dovlecelul, dar nici cu vinetele nu am asteptat prea mult.

Am mai pus un pic de apa, frunzele de dafin si cimbrul si am acoperit iar cratita sa fiarba totul.
Rosiile spalate, le-am dat pe razatoare astfel am indepartat usor coaja si le-am pus la fiert separat intr-o craticioara mica, sa scada bine.

Cand legumele au fiert, au scazut, sosul s-a legat si ingrosat am adaugat si rosiile fierte bine, dara cu aveti rosii puteti pune 2-3 linguri de bulion sau pasta de tomate.
Am finalizat cu patrunjelul tocat marunt.


Daca pregatiti ghiveciul pentru iarna, trebuie sa puneti mai mult ulei si firbeti bine legumele, dupa care umpleti borcanele si grija mare la capacele acestora sa fie noi si stranse bine, dupa care, obligatoriu pentru rezistenta peste iarna este sa firbeti borcanele la bain-marie pentru 40 min.



Si asa arata farfuria mea vesela, plina de culoare si de gust!!


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

4 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta,este pe gustul meu.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you! I am following your recipe to try this. I am very much looking forward to it, and will be sharing at a Girl Scouts event in the states.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello, Jennifer! I am so glad you visit my site and my Youtube channel, and I am more excited that you decided to try my recipes. Have a nice day and give a big hug from me to the girls!

      Ștergere
  3. e buna orientarea, nimic de zis, dar nu precizati cat timp se calesc ceapa cu ardeii, diverse cantitati, timpi...cam vag....daca e cineva ne-experimentat, spre deosebire de dvs care le aveti deja in instinct/reflex, o poate da in bara lejer si sa-i iasa ciorba de legume nefierte sau prw fierte in loc de un "ratatouille" atat de grozav.

    RăspundețiȘtergere