28 octombrie, 2016

Mere coapte in aluat frantuzesc

Minunate deserturi simple care ne incanta prin gustul si aroma lor. Merele acestea imbracate in vesminte de aluat frantuzesc si pe care le-am umplut cu un pic de unt cu scortisoara si cu zahar vanilat, ne-au vrajit, pur si simplu.

Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!

English recipe here
https://youtu.be/O5ljCyUByEQ or here http://happydish.club/baked-apples-puff-pastry/






Ingrediente 8 mere (nu prea mari)
3 linguri de unt la temperatura camerei
o mana de stafide
10 gr zahar vanilat Burbon
1 1/2 lingurita de scortisoara
450 gr aluat foietaj
1 ou
zeama de la o jumatate de lamaie






Intr-un castron incapator am pus apa rece si am stors o jumatate de lamaie. Aici voi scufunda merele dupa ce le voi curata de coaja, astfel nu se vor mai innegri/oxida.


Amestec untul moale cu scortisoara si zaharul vanilat Burbon si cu stafidele. Puteti adauga si nuca maruntita daca va place.

Merele spalate, le-am curatat de coaja, le-am scos casuta cu seminte si le-am scufundat in apa cu lamaie.

Am intins aluatul cu sucitorul, nu mult, doar il intindem putin si l-am taiat fasii late de 1-2 cm. Dar am mai taiat si niste patratele de aluat.


Merele le scoatem din apa si le stergem cu un servetel de hartie si am luat o fasie de aluat pe care am rasucit-o pe toata circumferinta marului, presand usor aluatul, suprapunand-ul usor, astfel incat sa nu ramana goluri si sa se vada marul.

La baza marului asezam o bucata patrata de aluat, presand-o usor cu degetele, sa adere la restul aluatului.
In interiorul merelor punem cate o lingurita de unt frecat cu scortisoara si stafide si asezam din nou un capacel de aluat patrat.

Procedam la fel cu restul merelor si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Am batut un ou si am uns toate merele, pentru a prinde culoare frumoasa in cuptor.

Coacem merele imbracate in cuptorul preincalzit la 200 gr pentru 15 min, dupa care reducem la 180 gr C si continuam coacerea pentru inca 30-40 min, cat aluatul sa se rumeneasca.


Desertul acesta poate satisface orice pofticios pentru ca este delicios!
Servit cald este minunat, dar nici rece nu este de lasat! Mai puteti pudra cu zahar sau stropi cu un pic de miere. Noi le-am servit simple, au fost deliciose!


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu