29 martie, 2016

Chiftelute marinate in sos de rosii

Firesc si normal, dupa pregatirea chiftelutelor ce poate veni?! Normal ca urmeaza chiftelutele marinate, nici nu se putea altfel. De cand ma stiu urmeaza in aceasta ordine. Nu e ca atunci cand ne intrebam cine a fost la inceput, oul sau gaina, aici stiu sigur....primele sunt chiftelutele, dupa care urmeaza in mod firesc, chiftelutele marinate.

Reteta o puteti urmari chiar acum!





Ingrediente
chiftelute pregatite ca aici
o ceapa rosie sau alba
4 catei de usturoi romanesc pentru ca nu este atat de iute
un ardei gras
2 foi de dafin
200 ml supa de carne, legume sau apa
300 ml suc de rosii
sare si piper dupa gust
daca este cazul folosim si o lingurita de zahar
3 linguri de ulei



  • Am inceput aceasta reteta calind usor ceapa tocata marunt in putin ulei, am presarat deasupra si un pic ce sare, astfel ceapa nu se arde repede, adaug si usturoiul taiat marunt si ardeiul gras .
  • Adaugam supa de carne si doua foi de dafin si las sa fiarba bine ceapa si usturoiul.
  • Se adauga sucul de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Daca este cazul se adauga si un pic de zahar. Daca preparati sosul pentru chiftelute folosind rosii proaspete, atunci cu siguranta aveti nevoie de lingurita de zahar pentru a taia din gustul acrisor al rosiilor. 
  • Am lasat sa fiarba si sa scada si se adauga chiftelutele pregatite din timp si care au supravietuit nemancate ....hihihi....
  • se lasa sa fiarba cu totul pentru 5-10 min, sa se lege bine sosul
Chiftelutele marinate se pot servi ca atare sau alaturi de paste, piure...si in ce combinatii minunate va mai doriti voi.

Va astept  si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetelepublicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu