25 martie, 2016

Chiftelute cu carne de pui la cuptor

Ce sa va spun legat de aceste chiftelute....SUNT FOARTE FOARTE BUNE.....cand le-am pregatit nu ma puteam opri de mancat, atat sunt de bune si sunt si mai sanatoase decat suratele lor, prajite. Carnita dulce de pui, cat si legumele rase si adaugate, se combina perfect si in caldura cuptorului se lafaie si se transforma intr-un preparat delicios.
Se pregatesc foarte repede si le puteti servi ca atare, cu ketchup si nu-ti mai trebuie nimic, decat prieteni alaturi....o bere....si multa veselie..

Reteta o puteti urmari aici!



Ingrediente (30 chiftelute de marime mica)

600 gr carne tocata de pui
1 morcov
putina radacina de telina
o ceapa mica
cateva fire de patrunjel
o felie de paine inmuiata in apa
un ou maricel
10 catei de usturoi romanesc
sare, piper si cimbru uscat

ulei pentru uns mainile

Preparare

  • se dau pe razatoarea mica morcovul, telina si ceapa
  • patrunjelul se toaca marunt cu cutitul
  • felia de paine inmuiata bine in apa se curata de coaja si se scurge bine de apa
  • usturoiul se piseaza cu presa pentru usturoi
  • se amesteca toate ingredientele se condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat 
  • se incalzeste cuptorul la 180 gr
  • in tava de la cuptor am pus hartie de copt
  • cu palmele umezite cu ulei formam chiftelutele, mai mari sau mai mici, asa cum ne place si le asezam in tava
  • se pune tava in cuptor, la 170 gr pana cand chiftelutele prind culoare la baza...30-40 min, depinde de cuptor, dar ne uitam din cand in cand sa nu se arda
  • sunt delicioase si se mananca rapid
Va astept  si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetelepublicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu