13 iulie, 2014

Tabbouleh - Salata de patrunjel

Patrunjelul este elementul esential al acestei salate, frunzele verzi, pline de parfum distinct, dau acestei salate o aroma nemaipomenita.
Trebuie sa incercati si voi aceasta reteta cu specific libanez!!!
Puteti urmari reteta video chiar aici!



Ingrediente
2 legaturi mari de patrunjel verde
2 cepe rosii sau ceapa verde
1 castravete
2 rosii
2 crengute de menta proaspata
zeama de lamaie sau de lime
125 gr couscous sau bulgur
3 linguri de ulei de masline
sare si piper dupa gust

Cum preparam

Couscous-ul il gatim urmarind intructiunile de pe pachet. Eu l-am acoperit cu apa fierbinte, in care am pus putina sare si o lingura de ulei de masline. Am acoperit vasul si am last couscous-ul sa se hidrateze 5 min.

Castravetele, rosiile, ceapa, le-am taiat cubulete. Patrunjelul si frunzele de menta le-am tocat marunt.
Amestecam legumele si verdeturile, adaugam couscous-ul, sare, piper, zeama de lamaie si 2 linguri de ulei si salata este gata.

Servita ca atare sau in compania altor preparate, aceasta salata este un deliciu!


Va multumesc pentru vizita si va astept in continuare la o alta reteta usoara de vara!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu