19 iulie, 2014

Ardei umpluti cu orez si legume

Intotdeauna vara, pregatim mancaruri usoare, consumam mai multe legume atat ca salate cat si in mancaruri.. Astfel am gatit astazi ardei umpluti cu orez si muuulte legume. Vara ne-a inspirat cu culorile si aromele ei minunate si le-am transpus in farfuria noastra vesela.

Aici puteti urmari reteta noastra video!!!



Ingrediente
7-8 ardei grasi, curatati de codite si seminte
100 gr orez spalat
2-3 morcovi
1 radacina de patrunjel
1/2 radacina telina
3-4 ciuperci
2 cepe potrivite
300-400 ml suc de rosii sau bulion
patrunjel proaspat
o crenguta de cimbru
sare si piper dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
1 rosie pentru a pune capace ardeilor
2-3 linguri amidon sau faina

Cum preparam

Ardeii ii spalam si le indepartam coditele si semintele.
Ceapa si ciupercile, le tocam marunt cu cutitul. Morcovul, radacina de patrunjel si de telina, le spalam si le radem pe razatoarea mica.
Patrunjelul proaspat il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam pe rand, ceapa si apoi radacinoasele, ciupercile, orezul, cateva linguri din sosul de rosii, condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam pe foc, tigaia acoperita, cateva minute sa se inmoaie legumele.

Adaugam patrunjelul verde tocat marunt dupa ce luam legumele de pe foc.
Umplem ardeii cu acest amestec si le facem un capacel din felie de rosie.

Asezam ardeii intr-un vas incapator, sucul de rosii il condimentam cu sare si piper si il adaugam peste ardei, completam cu apa cam trei sferturi din vas. Acoperim vasul cu capac sau folie de aluminiu. In ultimile 10 min indepartam capacul si ingrosam sosul cu amidonul. Lasam sa se rumeneasca preparatul fara sa acoperim vasul.


Un preparat usor, plin de culoare si aroma, ce poate fi servit cu smantana.

Va multumesc pentru vizita si va astept din nou, tot aici pentru o alta reteta la fel de gustoasa!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu