07 iulie, 2014

Supa rece de iaurt cu castraveti

In numeroasele calatorii prin lume, in locuri mai indepartate sau mai apropiate, facute datorita serviciului, am incercat sa gust preparate specifice tarii in care ma aflam. Intr-o astfel de calatorie, in orasul Sofia, intr-un restaurant micut, care te imbia inca de la usa cu arome delicioase, am descoperit supa de iaurt cu castraveti, un deliciu culinar, plin de prospetime, cu care imi rasfat acum si familia in fiecare vara.





Ingrediente 

500 gr iaurt gras
200 ml apa
3 castraveti
3-4 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
marar
sare si piper dupa gust
putina nuca coapta

Mod de preparare

Intr-un castron amestec iaurtul cu apa si cu castravetii curatati de coaja si taiati cubulete mici. Punem castronul in frigider pentru cel putin 30 min. Apoi amestecam acesta supa cu usturoiul zdrobit si frecat cu 2 linguri de ulei de masline, condimentam cu sare si piper dupa gust si asezonam cu marar tocat marunt.


O supa rapida, foarte gustoasa si care se serveste rece!!! Ce poate fi mai bun cand caldura verii ne toropeste!!!



Va astept in vizita pe site la o noua reteta usoara, dar delicioasa!!!




2 comentarii:

  1. Felicitari pentru retetele dvs. foarte gustoase !

    Am facut deja doua retete,respectiv prajitura turnata cu mere care a iesit foarte buna si inghetata de kiwi,yummy !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim foarte mult!! Si va asteptam in continuare cu alte retete minunate!

      Ștergere