31 mai, 2016

Cartofi noi cu marar la ceaun

Cartofii noi au invadat pietele, asa ca nu trebuie sa-i ratam, dar nu uitati nici de mararul verde pentru ca el v-a da o nota de prosperime cartofiorilor. Ulei gasiti voi prin camara cam o jumatate de litru, desi bunica ii gatea in untura....eu astazi ma opresc la uleiul de floarea soarelui.
Si aceasta reteta nu vreau sa fie o "reteta", ci mai mult o idee pentru un pranz la inceput de vara si ii servim cu mare pofta alaturi de o salata cu castraveti si iaurt - Tzatziki.

Iata "reteta" video chiar aici!








Ingrediente: 


  • 1 kg de cartofi noi
  • 1 legatura de marar verde 
  • o jumatate de sticla de ulei
  • sare


Cum pregatim:
  • spalam bine cartofii noi si ii curatam cu un burete de sarma de bucatarie
  • punem pe aragaz un ceaun (sau un alt vas) cu uleiul la incins
  • punem cartofii taiati felii mari in ulei si ii prajim
  • cartofii mai mici nu-i mai taiem in bucatele, se vor praji asa
  • puneti putini cartofi  in ceaun, pentru a fi acoperiti de ulei
  • cand sunt frumos rumeniti ii scoateti din ulei
  • ii scurgeti bine de ulei
  • adaugam peste ei un praf de sare
  • adaugam si mararul fin tocat  pe deasupra

Suuuuuper usor si foare bun! Ceaunul bunicii isi face inca treaba foarte bine!!!
O farfurie vesela plina cu cartofi noi la ceaun si marar proaspat !



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu