13 mai, 2016

Crumble tart cu mere

Minunatia de astazi este delicioasa, o combinatie incredibila intre o tarta si un crumble de mere, desavarsita de o cupa de inghetata in zilele in care nu tineti post.
Crumble tart cu mere, desert incredibil de bun, pe care azi l-am pregatit cu margarina, dar cu unt este si mai bun.
De fapt este un fel de placinta cu mere dar cu doua foi diferite. Reteta video o puteti urmari si voi chiar acum!!!




Ingrediente


Crumble (partea de sus)

150 gr faina
150 gr zahar
100 gr margarina/unt

Umplutura

1 kg mere
100 gr zahar
scortisoara

1-2 gris 
Baza tartei

250 gr faina
130 gr margarina
1 lingurita praf de copt
zahar vanilinat
75 gr zahar
cateva linguri de apa


Preparare crumble


  • Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat sfaramicios

Preparare umplutura

  • Merele se spala si se rad.
  • se pun la calit cu zaharul pana scade sucul lasat de acestea
  • se lasa sa se raceasca

Baza de tarta

  • Se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt
  • margarina taiata cubulete se incorporeaza in aluat
  • se adauga treptat cate o lingura de apa pana cand aluatul se leaga si este nelipicios
  • se tine la rece pentru min. 20 min
Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

In tava rotunda cu diametrul de 22 cm se aşază aluatul de tarta, atat la baza cat si pe marginile tavii.
Se presara putin gris peste aluat dupa care se aşază umplutura de mere rece. Peste merele calite am presarat putina scortisoara.
Firimiturile de crumble le-am presarat deasupra umpluturii.
Desertul merge in cuptor pana se rumeneste deasupra.
Se lasa sa se raceasca si se poate pudra cu zahar.



Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu