03 aprilie, 2018

Linte batuta cu ceapa si usturoi

Fasolea batuta este printre preferatele mele in ceea ce priveste mancarfurile cu fasole, din pacate nu am atat de mult timp sa stau sa o fierb, iar pe cea din conserva nici nu vreau sa o iau in calcul, asa ca varianta aceasta cu linte pentru mine este perfecta, seamana la gust cu fasolea si fierbe in 15-20 minute.



Linte batuta cu ceapa si usturoi




Ingrediente

250 grame linte
1 litru apa
2 cepe albe
4 catei de usturoi
o crenguta de cimbru
2 foi de dafin
1 fir de usturoi verde
50 ml ulei
2 cepe rosii
1 lingurita boia dulce
sare si piper dupa gust

Lintea se pune la fiert impreuna cu ceapa alba, cateii de usturoi, cimbru, dafin si putina sare.

Ceapa rosie se taie fideluta si se caleste pana se inmoaie in putin ulei, apoi se adauga o lingurita de boia dulce si se ia de pe foc.

Dupa ce lintea a fiert ce scoate ceapa alba, cimbrul si dafinul, usturoiul se lasa. Se blanduieste cu blenderul vertical si am mai adaugat putin usturoi verde si putin ulei.

Se transfera intr-un vas mai mic si se adauga ceapa caramelizata deasupra.
Simplu, rapid si foarte foarte bun!
Linte batuta cu ceapa si usturoi

Linte batuta cu ceapa si usturoi
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu