05 aprilie, 2018

Tort cu blat cu nuca si crema cu cafea

Inchei aceasta saptamana cu un desert, un desert pe care il puteti pregati si voi pentru Sfintele Pasti.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati si voi.
Va doresc, Paste binecuvantat si luminat, sarbatori alaturi de familie si multa dragoste si liniste!








Ingrediente

Blat
40 grame nuca macinata
130 grame faina
5 oua
100 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
10 grame praf de copt
un praf de sare



Crema 

700 ml lapte
300 ml cafea (am fiert 350 ml apa cu 5 lingurite de cafea si apoi am strecurat-o pentru a nu avea zat)
200 grame zahar
80 grame amidon sau faina
200 grame unt



Pregatirea blatului
Se amesteca faina, nuca macinata si praful de copt.

Se separa albusurile de galbenusuri.
 Se spumeaza albusurile cu un praf de sare.
 Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilinat si cu cel tos.

 Se amesteca foarte bine galbenusurile pana isi schimba culoarea.
 Peste galbenusuri se adauga ingredientele uscate.
 Se incorporeaza albusurile.
 Se toarna compozitia in tava circulara cu diametrul 22 cm. La baza tavii am pus hartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-25 min, dar neaparat se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este necesar mai mult timp in cuptor.

 Pregatirea cremei

Intr-o craticioara se amesteca zaharul cu amidonul.

 Se adauga laptele rece
 Si cafeaua
 Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se leaga. Se lasa sa se raceasca sa ajunga la aceeasi temperatura ca si untul.
 Se mixeaza untul adaugandu-se cate o lingura din compozitia cu cafea pana se incorporeaza toata.
 Blatul l-am feliat in 3 parti orizontale.
 Se asaza crema intre feliile blatului, dar si deasupra.


 Se orneaza dupa cum doriti.


Paste fericit!!!
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !



Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu