31 decembrie, 2014

La multi ani!!! 2015


Cu aceasta postare dorim sa va multumim celor ce ne-ati fost alaturi in acest an, un an minunat in care am mai crescut, ne-am veselit si ne-am imprietenit!!!
Farfuria Vesela va doreste un 2015 mai bun, cu sanatate, cu belsug si multa voie buna!!!

La multi ani!!! 2015




20 decembrie, 2014

Covrigi de casa

"Sculati, gazde, nu dormiti
Vremea e sa va treziti"


Abia astept colindatorii sa ne viziteze, tocmai de aceea am pregatit astazi Covrigi de casa, sa-i rasplatim pentru colindele frumoase. Cred ca vor poposi mai mult in fata casei mele cand aroma covrigilor proaspat copti ii va intampina.
Pregatiti si voi Covrigi de casa pentru colindatorii vostri ca in reteta de mai jos.

Ingrediente
500 gr faina cernuta
2 lingurite sare
2 lingurite zahar
10 gr drojdie proaspata
300 ml apa calduta
Oparim covrigii intr-un amestec de apa (3 litri) cu  3 lingurite bicarbonat de sodiu, astfel vor fi foarte fragezi.

Decoram cu sare mare, seminte de susan sau mac.

Sunt atat de simplu de facut, ca-i pacat sa rasplatiti colindatorii destoinici cu acei covrigi tari ce se vand acum prin piata!!!

Amestecam 100 gr de faina cu drojdia, zaharul si 100 ml apa calduta si dam deoparte pana creste si infloreste frumos.
Turnan acest amestec apoi peste restul de faina, adaugam si sare, restul de apa si incorporam toata faina, framantam un pic pana se amesteca bine toate ingredientele.
Lasam sa creasca acest aluat, 30 min -1 ora pana isi dubleaza volumul.

Punem o oala cu 3 litri de apa sa fiarba si punem cele 3 lingurite de bicarbonat in aceasta.

Dupa ce aluatul a crescut, formam covrigii cu mainile sub forma circulara, mai mici sau mai mari ....daca nu va descurcati, copiii cu siguranta va pot ajuta....este ca modelatul plastilinei.....hahaha
Punem covrigii formati pe o suprafata bine infainata.
Preincalziti cuptorul la 180 grade C si ungeti tava de la aragaz cu putin ulei si tapetati cu hartie de copt.
Puneti covrigii pe rand in apa fierbinte, cam 5 sec...cand acestia se ridica la suprafata apei ii luati si ii puneti in tava, presarati sare, seminte de care va plac si ii coaceti in cuptor cam 30 min.

Spor la pregatit covrigi si la ascultat de colinde frumoase, cele doua merg mana in mana!!!




19 decembrie, 2014

Piscoturi de casa

Piscoturi simple pe care pe puteti pregati cu multa usurinta si cu ingrediente la indemana. Nimic complicat si foarte foarte versatile, le puteti servi ca atare sau alaturi de o ciocolata fierbinte, de o inghetata sau sorbet, si ce mai stiu sigur este ca toata lumea le adora.

Puteti urmari prepararea acestora chiar aici!!!


18 decembrie, 2014

Piftie de curcan

Anul acesta am hotarat sa pregatesc piftie de curcan, pentru ca este mult mai sanatoasa, cu colesterol scazut, se pregateste foarte usor, iar gustul este foarte bun.
Puteti urmari reteta video chiar aici!!!



16 decembrie, 2014

Tort Diplomat

Sarbatori fara tort nu se poate si pentru ca preparatele din porc vor fi din abundenta pe mesele noastre, un tort racoritor si fresh este completarea perfecta, asa ca ideea unui  tort Diplomat mi s-a parut cea mai buna. Eu l-am pregatit astazi cu ingrediente fara gluten, participand astfel la campania "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr. Schar", iar retete incantatoare si delicioase puteti gasi pe pagina de Facebook Dr. Schar.

Reteta video o puteti urmari chiar aici!!!



15 decembrie, 2014

Cozonac - reteta traditionala

Mirosurile si aromele sunt masini ale timpului cu care calatoresc mai mereu, dar masini ale timpului ce merg doar in trecut. Si desi nu traiesc in trecut, recunosc ca sunt o nostalgica si o romantica, iar pentru mine trecutul inseamna oameni dragi. Ei bine, cozonacul acesta imi ofera chiar o calatorie pe cinste, o calatorie in copilarie cand treaba prichindeilor era sa sparga si sa curete nucile cat bunica si strabunica pregateau cu grija celelalte ingrediente.
Este reteța de cozonac a copilăriei mele, când se umplea casa de arome și simțeam apropierea Sfintei Sarbatori a Crăciunului!
Acum bunica este în vârstă și nu mai poate să facă cozonac, așa că am pregătit eu rețeta ei și, cu mare drag, o transmit mai departe către voi! Va doresc cozonaci frumoși și un Crăciun românesc ACASĂ, oriunde ar fi aceasta !



14 decembrie, 2014

Vulcan Magic - Magic Volcano

Astazi v-am pregatit ceva spectaculos, plin de magie. Un desert minunat cu care va puteti surprinde invitatii.
Am pregatit acest desert astazi cu ingrediente fara gluten, dar le puteti inlocui cu aceleasi cantitati cu ingrediente normale.
Stiti deja ca suntem parte a unui proiect minunat "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr. Schar" si puteti gasi si alte retete pregatite de bloggeri cu mult talent pe pagina de Facebook Dr. Schar. 

Puteti urmari reteta video chiar aici!!!


10 decembrie, 2014

Mini cheesecake - fara gluten

Seria deserturilor fara gluten continua astazi cu Mini cheeasecake, iar daca nu stiti despre ce este vorba, va reamintesc, ca suntem parte a unui proiect minunat "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr. Schar" si puteti gasi si alte retete pregatite de bloggeri cu mult talent pe pagina de Facebook Dr. Schar. 
Iar reteta video a prajiturelelor in miniatura o puteti urmari chiar aici!!!


09 decembrie, 2014

Cozonac floare - fara gluten

Astazi mi-am dat seama ca sunt un om curajos. De ce spun asta? In cele ce urmeaza va veti da seama.

Fiind alaturi de alti bloggeri foarte talentati in campania "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr Schar", printre produsele primite spre testare am primit si faina fara gluten, "Mix B-Bread Mix- Dr Schar" si, recunosc ca nu am mai pregatit deserturi cu aceasta faina. Este o faina alba, foarte fina, dar care nu stiam cum se comporta la copt.
Acum intra in scena, curajul meu, de ce? Pentru ca m-am gandit indelung si cu multa compasiune la cei ce sunt nevoiti sa manance toata viata preparate fara gluten, si la cum ar arata sarbatorile de Craciun fara cozonac, curajoasa de mine, mi-am spus ca trebuie sa pregatesc cozonac.
Da, ati citit bine! COZONAC!!!

De ajuns cu vorbaria, puteti urmari reteta video chiar aici!!!


08 decembrie, 2014

Cupcakes cu ananas si crema de vanilie - fara gluten

Am fost entuziasta sa pregatesc aceste mini tortulete, pentru ca aceasta ar fi interpretarea acestora, deoarece se insiropeaza, se pune crema si fructe la mijloc si si se decoreaza foarte frumos, singura deosebire este ca se inghit dintr-o singura miscare.

Le-am pregatit cu faina fara gluten, deoarece alaturi de alti bloggeri talentati, facem parte din campania "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr Schar". gasiti detalii despre aceasta campanie pe site-ul Gourmandelle.com si Schar Romania.

Reteta video chiar aici!!!


06 decembrie, 2014

Lemon pudding cake-Prajitura cremoasa cu lamaie

Ne bucuram foarte mult de prajiturile cu lamaie, mie personal, chiar si atunci cand este vorba de fructe le prefer pe cele dulci-acrisoare, iar aceasta prajitura indeplineste acest criteriu. Este chiar dulce-acrisoara, parfumata foarte tare si are o textura cremoasa.

Reteta video chiar aici!!!


05 decembrie, 2014

La multi ani!!!

Asta seara il asteptam pe Mos Nicolae!!! Ghetutele sunt pregatite?
La multi ani, celor ce isi sarbatoresc ziua numelui!!!


04 decembrie, 2014

Tarta cu crema de portocale si ciocolata - fara gluten

Ne-am alaturat cu mare placere campaniei "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr Schar", campanie gazduita de Gourmandelle.com, acceptand astfel provocarea de a experimenta deserturi de Craciun cu ingrediente fara gluten. 
Pofticiosi cum ne stiti, am gustat biscuitii, piscoturile si briosele ce ne-au fost oferite in aceasta campanie si vreau sa va spun ca sunt exact la fel ca si produsele normale cu gluten, cel putin la biscuiti nu exista nici o diferenta de gust sau de aspect.
Cu acesti biscuiti am si pregatit un desert foarte bun, am adaugat si fructe de sezon-portocale si desertu-i gata! Bun atat pentru cei ce sunt nevoiti sa consume numai produse fara gluten, cat si pentru noi, ceilalti, desi multi dintre noi este posibil sa nici nu stim ca avem intoleranta la gluten.

Puteti urmari reteta video chiar aici!!!