16 decembrie, 2014

Tort Diplomat

Sarbatori fara tort nu se poate si pentru ca preparatele din porc vor fi din abundenta pe mesele noastre, un tort racoritor si fresh este completarea perfecta, asa ca ideea unui  tort Diplomat mi s-a parut cea mai buna. Eu l-am pregatit astazi cu ingrediente fara gluten, participand astfel la campania "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr. Schar", iar retete incantatoare si delicioase puteti gasi pe pagina de Facebook Dr. Schar.

Reteta video o puteti urmari chiar aici!!!




                                                           Ingrediente
4 oua
300 ml lapte
300 ml frisca lichida
270 gr zahar
20 gr gelatina granule
1 praf de sare
1 plic zahar vanilinat
esenta de vanilie
1 lingurita zeama lamaie
150 gr piscoturi Savoiardi (eu am folosit fara gluten de la Dr Schar)
3 banane
5-6 mandarine/clementine
1 cutie compot ananas
Pentru decor 200 ml frisca lichida

Preparare


  • Frecam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare.
  • Incalzim laptele usor si il adaug peste amestecul de oua
  • Punem compozitia pe baie de aburi, amestecam continuu cu telul pana se leaga putin si "imbraca lingura", iar daca dam cu degetul pe spatele lingurii, ramane separata compozitia. Lasam sa de raceasca.
  • Gelatina o amestecam cu cateva linguri de apa si o lasam la hidratat cel putin 10 min.
  • Batem frisca spuma tare si o tinem in frigider pana la asamblare
  • Albusurile peste care pun un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie, le bat pe baie de aburi, astfel evit folosirea acestora crude.
  • gelatina o topim 20 sec la microunde
  • In compozitia de galbenusuri racita adaugam gelatina, frisca si albusurile spumate, amestecand usor, obtinand un amestec destul de omogen
  • tava rotunda pentru blat de tort cu diametrul de 26 cm, o imbracam in folie de plastic alimentara, asezam la baza fructele preferate, eu am pus bucati de ananas din compot si feliute de clementine
  • turnam jumatate din crema pregatita peste fructe, apoi asezam feliute de banana si ananas si restul de crema
  • piscoturile le insiropam in sucul de la compot si le asezam peste crema, presand usor
  • acoperim cu folie si pastram tortul in frigider pana a doua zi cand il rasturnam cu un platou si il ornam cu frisca, fructe sau ce ne mai place
Pare complicat, dar va asigur ca nu este, iar rezultatul este minunat!!! Racoritor, fresh, DELICIOS!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu