Aici puteti urmari cum am pregatit eu acest desert!!!
13 aprilie, 2014
Prajitura cu iaurt si stafide
Am pregatit acest desert atat de repede si nu va pot descrie cat de buna este, gustul fin de iaurt si aroma dulceaga a stafidelor se imbina perfect.
Aici puteti urmari cum am pregatit eu acest desert!!!
Aici puteti urmari cum am pregatit eu acest desert!!!
11 aprilie, 2014
Sarmale in foi de varza-Cabbage rolls
Sarmalele, un preparat traditional, pregatit in estul Europei, de la Serbia, Macedonia, Italia, Grecia si pana in Turcia.
Sunt servite la evenimete speciale si nu numai, amestecul acesta de carne cu diverse condimente, impaturit apoi in foaie de varza murata sau proaspata, in frunza de vita de vie sau mai stiu eu ce frunza, face ca acest preparat sa fie foarte apreciat.
Cert e, ca nu-i sarbatoare la Români, unde sa nu se serveasca sarmale!
Sunt servite la evenimete speciale si nu numai, amestecul acesta de carne cu diverse condimente, impaturit apoi in foaie de varza murata sau proaspata, in frunza de vita de vie sau mai stiu eu ce frunza, face ca acest preparat sa fie foarte apreciat.
Cert e, ca nu-i sarbatoare la Români, unde sa nu se serveasca sarmale!
09 aprilie, 2014
Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc
Recunosc ca nu am mai mancat aceasta mancare din copilarie, dar astazi mi-am amintit de aceasta reteta pregatita de mama mea, si cum aveam ingredientele necesare, m-am gandit sa o transmit si eu mai departe.
Este o mancare cu gust dulce-acrisor de castraveti si cu aroma imbietoare de la condimentele pe care le-am adaugat.
Cum pregatim?
Taiem carnea cuburi potrivite, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o punem intr-o tigaie sa se rumeneasca putin.
Ceapa o calim cu putin ulei, adaugam ardeiul gras dupa care adaugam carnea, completam cu putina apa si lasam sa fiarba pana este aproape fiarta carnea. Dupa ce carnea a fiert adaugam castravetii taiati rondele, sucul de rosii, condimentam si lasam sa mai fiarba cateva minute. Pentru a ingrosa putin sosul mancarii noastre am folosit 2 linguri de amidon alimentar, dizolvat intr-un pahar cu apa rece si am mai lasat putin mancarea sa fiarba.
La final adaugam patrunjelul verde.
Farfuria noastra s-a inveselit cu o mancare delicioasa, plina de culoare si aroma. Se serveste alaturi de o salata la fel de colorata de ardei copti cu putin usturoi.
Este o mancare cu gust dulce-acrisor de castraveti si cu aroma imbietoare de la condimentele pe care le-am adaugat.
Ingrediente
500-600 gr pulpa de porc
6-7 castraveti murati
3 cepe potrivite, taiate solzisori
150 ml suc de rosii
70 gr ardei gras taiat marunt
sare, piper, foi dafin, cimbru
2 linguri de amidon alimentar
2-3 fire ceapa verde
patrunjel verde
4-5 linguri de ulei
apa
Cum pregatim?
Taiem carnea cuburi potrivite, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o punem intr-o tigaie sa se rumeneasca putin.
Ceapa o calim cu putin ulei, adaugam ardeiul gras dupa care adaugam carnea, completam cu putina apa si lasam sa fiarba pana este aproape fiarta carnea. Dupa ce carnea a fiert adaugam castravetii taiati rondele, sucul de rosii, condimentam si lasam sa mai fiarba cateva minute. Pentru a ingrosa putin sosul mancarii noastre am folosit 2 linguri de amidon alimentar, dizolvat intr-un pahar cu apa rece si am mai lasat putin mancarea sa fiarba.
La final adaugam patrunjelul verde.
Farfuria noastra s-a inveselit cu o mancare delicioasa, plina de culoare si aroma. Se serveste alaturi de o salata la fel de colorata de ardei copti cu putin usturoi.
Va dorim pofta buna, farfurii vesele si multa voiosie!!!
Reveniti pe site-ul nostru si pentru alte retete testate deja de noi !
Vizionati aceste retete pe canalul meu de Youtube !
Ne puteti contacta la farfuriavesela@gmail.com !
07 aprilie, 2014
Tort de biscuiti cu crema de cacao
Sunt deserturi care ne reamintesc de copilarie. Intr-o singura clipa retraim gustul minunat al deserturilor pregatite de mama cu multa dragoste, asa cum numai ea le putea face.
La maturitate incercam sa redescoperim in preparatele noastre, miresme si gusturi din trecut, si pe care nu le vom uita niciodata.
Am pregatit astazi un desert foarte simplu si care nu necesita coacere si anume tort de biscuiti cu crema de cacao.
Urmariti filmul nostru !!!
La maturitate incercam sa redescoperim in preparatele noastre, miresme si gusturi din trecut, si pe care nu le vom uita niciodata.
Am pregatit astazi un desert foarte simplu si care nu necesita coacere si anume tort de biscuiti cu crema de cacao.
Urmariti filmul nostru !!!
03 aprilie, 2014
Pui cu sos picant
Nu aveti prea mult timp la dispozitie, dar prietenii s-au anuntat? Puiul asta cu sos picant este delicios si se prepara foarte repede. Combinatia crocanta si picanta de la suprafata cu fragezimea suculenta din interiorul ciocanelelor, face din acest preparat un adevarat succes.
Urmariti filmul nostru pentru a vedea modul de preparare!!!
Urmariti filmul nostru pentru a vedea modul de preparare!!!
02 aprilie, 2014
Prajitura aromata
Prajitura usoara, cu gust proaspat de iaurt si sirop dulce-acrisor de lamaie si portocala. Un deliciu!!
In filmul ce urmeaza puteti vedea cat de usor se prepara acest desert!!!
In filmul ce urmeaza puteti vedea cat de usor se prepara acest desert!!!
Ingrediente
Pentru blat
6 oua
600 gr iaurt
150 gr zahar
75 gr faina ce se amesteca
cu
1.5 gr drojdie uscata
coaja rasa si sucul de la
o lamaie
un praf de sare
|
Pentru sirop
125 gr zahar
125 ml apa
coaja rasa si sucul de la
o lamaie
coaja rasa si sucul de la
o portocala
|
Mod de preparare
Mixam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam apoi faina amestecata cu drojdia (1.5 gr drojdie uscata = o jumatate de lingurita), iaurtul, coaja si zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente se amesteca usor, pana se incorporeaza bine.
Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in prima compozitie, cu ajutorul spatulei, cu miscari de rasturnate.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava, nu prea mare, a mea are 20x30 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se pune tava in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se rumeneste.
Intre timp prepar siropul, punand toate ingredientele enumerate mai sus, intr-o cratita. Se fierb pentru 10 min.
Pentru a turna siropul peste prajitura, ambele trebuie sa fie perfect reci, iar prajitura se va portiona abia dupa cateva ore, dupa ce a stat in frigider sa se aseze bine.
Se orneaza cu felii de portocala, raze de soare si pomi in floare,
se serveste alaturi de prieteni dragi!!
Va dorim pofta buna!!!
01 aprilie, 2014
Tarta aperitiv cu kaiser si legume
Mai jos urmariti filmul pentru a vedea etapele acestei tarte delicioase!!!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)