Acestea fiind spuse, in urmatoarele luni o sa a aduc preparate din toata lumea, imi face mare placere sa incerc lucruri noi si sper ca si voua.
Ingrediente (6 buc)
7 grame drojdie uscata
50 grame unt topit
125 ml lapte
20 grame zahar
un varf de cutit de sare
5 grame praf de copt
1 ou
1 lingurita cardamom macinat
Esenta de vanilie
200-220 grame faina
Umplutura
50 grame martipan
1-2 linguri de lapte
miezul chiflelor
Decor
200-300 gr frisca lichida
zahar pudra
Se servesc cu lapte fierbinte
Pentru pregatirea chiflelor se topeste untul si laptele se incalzeste.
Se amesteca drojdia cu zaharul si cu putin lapte caldut. Se presara faina si se lasa sa infloreasca cateva minute.
Se adauga jumatate din oul batul bine, apoi pe rand untul si restul de lapte. Se adauga esenta de vanilie, cardamom si praf de copt.
Se incorporeaza faina si se framanta foarte bine.
Se mai poate adauga o lingura - doua de faina daca aluatul este prea lipicios.
Se lasa la dospit intr-un castron uns cu putin ulei.
Se imparte in sase parti, fiecare bucata de aluat se modeleaza cu palmele dandu-i o forma rotunda.
Se asaza in tava pe hartie de copt, se acopera cu folie de plastic si se mai lasa la dospit inca 30 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu