06 iunie, 2017

Placintele cu carne si legume - Egg rolls

Placintelele de fata sunt foarte bune alaturi de o salata proaspata. Sunt foarte bune si gustoase pentru ca am adaugat multe multe condimente.
Aluatul este alcatuit din 4 ingrediente (fara oua) si se intinde in foaie foarte subtire cam ca o foaie de varza si daca in locul carnii folositi ciuperci aveti si un preparat de post foarte bun.






Ingrediente

Aluat

230 grame faina
100 ml ulei
1/2 lingurita sare
apa calduta (50-100 ml apa)




Umplutura
500 grame carne tocata
200 grame varza taiata fideluta
1 morcov dat pe razatoare
1 fir de ceapa verde
sare
piper
1 lingura de sos de soia
1 lingurita ghimbir pudra
1 lingurita usturoi granule
1 lingurita frunze uscate de telina




Am pregatit aluatul amestecand faina cu sarea si adaugand uleiul si se incorporeaza apa pana cand aluatul se leaga si se aduna intr-o singura bucata.
Se lasa sa se odihneasca 30 minute.

Carnea se amesteca cu condimentele si se prajeste in tigaie fara a adauga ulei sau alta grasime. Se prajeste pana scade sosul si nu mai are culoare rosie. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca cu varza tocata, cu morcovul dat pe razatoare si cu ceapa taiata marunt.




Aluatul se imparte in 10 parti si fiecare bucata se intinde foaie foarte subtire.

Se pune umplutura la un capat si se impacheteaza ca sarmalele.




Placintelele astfel pregatite se pot coace in cuptor la 180-190 grade C pentru 20-25 min, dar sa le ungeti cu putin ou si sa presarati susan deasupra.

Eu le-am prajit in tigaie pe toate partile si nu iu mult timp pentru ca aluatul este foarte subtire si se prajeste foarte repede.
Le-am scos pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.




Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu