01 iunie, 2017

Placinta cu capsune

In gradina au inceput si capsunele sa se inroseasca si indulceasa, astfel ca m-am gandit sa-i rasfat pe ai mei cu o placinta in care sa pun multe multe capsune.
Ce a iesit nu va pot spune in cuvinte, dar va indemn sa o pregatiti si sa o serviti si voi pentru a vedea cat de buna este.
Daca ii alaturati si o cupa de inghetata, atunci chiar va invidiez.






Ingrediente

Aluat

400 grame faina
80 grame smantana
70 grame zahar
200 grame unt
1 galbenus de ou
5 grame praf de copt
esenta de rom
un praf de sare




Umplutura
1.5 kg capsune
2 pachetele a cate 40 grame pudding vanilie
8 grame zahar vanilinat
160 grame zahar
esenta vanilie




Am pregatit mai intai aluatul pentru este nevoie sa stea la rece cel putin 30 min.
Se amesteca faina cu praful de copt si putina sare. Untul se taie in bucatele mai mici si se amesteca cu faina, se adauga restul ingredientelor si fara a framanta prea mult, se preseaza mai mult aluatul, adunandu-se intr-o singura bucata compacta. Se pune intr-o folie de plastic si se pune la rece.

Umplutura se pregateste foarte simplu, se indeparteaza coditele verzi ale capsunelor, se spala bine si se taie in bucati mai mici. Se amesteca cu zaharul si cu praful de budinca.

Aluatul se imparte astfel: 2/3 se intinde la baza tavii, restul se opreste pentru partea de sus a placintei.

Peste aluatul asezat in tava, eu l-am presat cu palma, ridicandu-l usor si pe margini, se pune umplutura si se niveleaza intr-un strat uniform.


Aluatul oprit pentru a fi asezat deasupra, eu am preferat sa-l intind foie cu sucitorul/facaletul, l-am taiat fasii late de 1 cm, am rasucit aceste fasii si le-am asezat deasupra umpluturii.



Placinta se coace in cuptorul preincalzit la 180-200 grade, depinde de cuptor, pentru 45 min, sa capete si deasupra o culoare aurie.

Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu