11 aprilie, 2017

Oua de Paste vopsite cu hartie creponata

Stiu ca multi dintre voi traiti in locuri unde obiceiul vopsirii oualor de Paste nu exista si ca atare nici vopsea de oua nu gasiti. Vin astazi in ajutorul vostru si va prezint un mod ingenios de a vopsi ouale si ce imi place mult la aceasta metoda este faptul ca vopseaua nu trece prin coaja oualor si deci nu contamineaza albusul cu fel de fel de chimicale. Eu de cativa ani vopsesc ouale numai asa, cu hartie creponata. 
Hartia creponata se gaseste in mai toate magazinele, supermarketurile, librariile la un pret foarte mic.
Si inca ceva mai vroiam sa va spun, de preferat ar fi sa folositi cu coaja alba, dar dupa cum vedeti eu am folosit din cele rosii si au iesit foarte frumoase.
Paste fericit si linistit!!!






Oua de Paste vopsite cu hartie creponata
Ingrediente
oua
apa
sare
hartie creponata


Incep prin a spala ouale pentru a le degresa, pentru a indeparta orice impuritate si verificam astfel sa nu fie crapate sau sparte. Le pun la fiert in apa in care am pus un pic de sare. Eu le-am lasat sa fiarba 10 minute din momentul cand a inceput apa sa de-a in clocot. Atentie, focul trebuie sa fie mic sa nu spargem ouale.

Am taiat hartia creponata in bucati de forma patrata cam de 15 cm.
Cand ouale au fiert cu o paleta scot oul din apa si rapid, cat inca este ud il infasor in hartia colorat. Daca se usuca inainte de a-l infasura in hartie atunci il mai umezim putin.
Le las sa se usuce in hartia creponata care isi va imprima culoarea pe coaja oualor.
Pentru ca lucram cu ouale fierbinti eu mi-am pus manusi de latex si m-am folosit si de o lingura pe care asezam patratul de hartie creponata.

Nu trebuie sa lasam ouale sa se raceasca in hartie, doar sa se usuce hartia pe ele. Iar daca unul dintre oua nu a prins exact culoarea dorita, cat inca este fierbinte mai putem aplica o alta hartie peste si va prinde si din cea de a doua culoare.



Cand ouale s-au racit le stergem cu un servetel de bucatarie pe care am pus un pic de ulei si le vom da luciu.


Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Va doresc o zi minunata, plina de soare si nu uitati sa fiti veseli!!!

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru sfaturile pretioase.Un Paste cu sanatate si lumina!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere