10 aprilie, 2017

Iepurasi sau pisicute de Paste

Pentru astazi am pregatit niste iepurasi 🐇 sau pisicute🐱, depinde ce va lasa imaginatia sa vedeti, de fapt sunt niste chifle cu unt pe care le puteti servi la masa de Paste celor mai mici din familie, inlocuind painea clasica cu aceste chifle pufoase. Ii veti surprinde astfel cu o masa vesela, colorata si aromata.🕯




Iepurasi sau pisicute de Paste
Ingrediente 
Iepurasi sau pisicute de Paste
600 grame faina
250 ml lapte caldut
100 grame unt
1 1/2 lingura de zahar
1 lingurita sare
7 grame drojdie uscata sau 25 grame drojdie proaspata
un galbenus de ou pentru uns pe deasupra
pentru ochisori folositi stafide, boabe de piper sau cuisoare

Preparare
Am cernut faina pentru a o aera, apoi am amestecat-o cu sarea si zaharul. Pentru ca am folosit drojdie uscata am adaugat-o peste faina, dar daca utilizati drojdie proaspata atunci faceti o maia cu zaharul, un pic de lapte si un pic de faina. Dar mie imi place sa lucrez cu drojdia uscata pentru ca poate fi pastrata in casa mai multa vreme si atunci o ai la indemana ori de cate ori vrei sa o folosesti.
Peste ingredientele uscate amestecate adaug untul topit sa lasat un pic sa se racoreasca si laptele caldut.
Se framanta aluatul pentru 10 min sau daca ai timp chiar mai mult dupa care se lasa la dospit.

 Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 14 bucati.
 Fiecare bucata de aluat se modeleaza intre palme, dandu-i-se o forma usor alungita, se un ochisorii din stafide.
 Cu o foarfeca se taie urechile
 Daca ridicati urechile de aluat atunci vor semana mai mult cu niste pisicute, dar daca le aplatizati pe langa corp vor semana cu niste iepurasi.
 Am pus pisicutele in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou
 si am copt chiflele in cuptorul electric preincalzit la 130 grade C pana cand au capatat o culoare aurie deasupra.

Sunt gata de servit alaturi de ouale de Paste.

Iepurasi sau pisicute de Paste







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu