Ingrediente
300 gr zahar tos
6 albusuri
200 gr nuca macinata bine
30 gr faina
esenta de migdale
un plic de zahar vanilinat
Preparam pricomigdalele astfel
Intr-o cratita amestecam zaharul cu nuca si cu zaharul vanilinat, apoi adaugam albusurile (nebatute spuma).
Punem cratita pe foc mic si amestecam pana cand compozitia incepe sa se albeasca.
Se ia cratita de pe foc aproape de momentul cand incepe sa fiarba si se continua amestecarea pana cand compozitia s-a racit.
Se adauga esenta de migdale si faina, se incorporeaza bine.
Cu ajutorul unui pos sau cu lingurita se aşază gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le faceti mai mici sau mai mari dupa cum va plac, dar lasati spatiu intre ele pentru ca in cuptor se maresc.
Se coc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, iar marginile se rumenesc.
Le puteti pudra sau nu cu zahar pudra, dar cu siguranta le serviti cu multa placere.
Sunt chiar mai bune dupa doua zile, cele care mai rezista, pentru ca nu mai sunt asa crocante.
Va mai asteptam pe blogul nostru si pe canalul de youtube cu o multime de retete usoare!!! O zi minunata!!!
Delicioase!
RăspundețiȘtergereMultumim mult!!! O zi frumoasa!!!
ȘtergereLe-am incercat si noi, dar cu zahar farin si am mai adaugat in plus putina cacao deoarece parea prea lichida compozitia. Au iesit delicioase si reteta este exact ce cautam simpla si rapida!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut! Paste fericit!
Ștergere