19 decembrie, 2014

Piscoturi de casa

Piscoturi simple pe care pe puteti pregati cu multa usurinta si cu ingrediente la indemana. Nimic complicat si foarte foarte versatile, le puteti servi ca atare sau alaturi de o ciocolata fierbinte, de o inghetata sau sorbet, si ce mai stiu sigur este ca toata lumea le adora.

Puteti urmari prepararea acestora chiar aici!!!



Ingrediente

140 gr zahar tos impartit in doua jumatati
5 oua
120 gr faina
esenta de vanilie
un praf de sare
1 lingurita zeama de lamaie
50-60 zahar pudra

Preparare
Incalzim cuptorul la 200 gr Celsius

Frecam galbenusurile cu 70 gr zahar tos pana cand obtinem o compozitie cremoasa, incorporam esenta de vanilie.
Cernem faina peste compozitia de  galbenusuri, dar nu amestecam.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi se adauga a doua jumatate din cantitatea de zahar pana cand rezulta o bezea tare si lucioasa.

Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, impartind bezeaua in trei parti si incorporand treptat fiecare parte, fara a amesteca foarte mult.

Tava o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitie in pos si formam piscoturi cam de 8 cm lungime si 2 cm latime, cu distanta intre ele pentru a nu se lipi.

Cernem zahar pudra cu generozitate deasupra piscoturilor si apoi punem tava in cuptorul incins, pana incep sa se rumeneasca foarte usor pe margini, iar la atingere sunt crocante la suprafata, pufoase la interior.

Dupa ce le scoatem din cuptor le mai dam o ploaie de zahar pudra, si cu un cutit sau o spatula de metal le luam de pe hartia de copt, pentru ca au tendinta sa se lipeasca de aceasta.

Le servim cu ceai, cafea, ciocolata calda sau la un pahar de sampanie, dupa preferinta sau ocazie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu