03 mai, 2014

Tochitura de porc

Tochitura este un alt preparat traditional si care are atatea variante cate gospodarii romanesti sau poate chiar mai multe. Tochitura mea este foarte usor de facut si este atat de gustoasa, mai ales ca pregatim alaturi mamaliguta si oua ochiuri.

Aici puteti urmari cum se pregateste tochitura  in gospodaria noastra!!!








Avem nevoie de
(pentru 2-3 portii)

500 gr pulpa de porc
200 gr carnati
3-4 linguri de bulion
3 fire de usturoi verde (puteti folosi si usturoi uscat)
1 pahar de vin
sare, piper, cimbru, busuioc, boia dulce
2 linguri de ulei

Cum pregatim
  • Carnea o taiem cuburi marisoare si o condimentam, carnatii ii taiem rondele, usturoiul ii taiem marunt.
  • Punem carnea la calit in 2-3 linguri de ulei, sa prinda culoare
  • adaugam carnatii taiati, apoi usturoiul
  • condimentam cu cimbru, busuioc si boia dulce
  • adaugam bulionul si un paharut de vin
  • lasam sa fiarba bine si sa scada
Foarte simplu si aroma din bucatarie ii ademeneste pe cei dragi sa se apropie.
Am pregatit si o mamaliguta, asa cum puteti vedea aici reteta si oua ochiuri.



Va doresc si voua zile frumoase si farfurii vesele si pline de culoare!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu