14 aprilie, 2019

Cuiburi cu crema cu cacao

Reteta de astazi se incadreaza tot in tematica Pastelui si a primaverii si este un desert rapid, usor si din care va ies multe portii pe care sa se puteti imparti cu ai vostri fie atunci cand va trec pragul fie cand mergeti voi in vizita.

Cuiburi cu crema cu cacao



Cuiburi cu crema cu cacao




Ingrediente
Compozitia de baza 
150 grame unt
100 grame ciocolata amara
180 ml apa
200 grame zahar
150 grame arahide, alune, nuci- coapte dar nesarate
200 grame biscuti


Crema 
200 grame unt la temperatura camerei
100 grame zahar pudra
1 lingura cacao
esenta de rom






Zaharul, apa, ciocolata si untul se pun la fiert pentru 10 minute.


 Biscuitii se macina cu robotul de bucatarie
 La fel si arahidele care se maruntesc destul de fin
 Se toarna sosul fierbinte peste biscuiti si arahide
 se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, apoi se pune la frigider pana a doua zi
 Duca orele petrecute la rece compozitia este destul de inchegata. Mai am nevoie de 100 gr arahide pe care sa le maruntesc grosier pentru ca voi tavali prajiturile prin ele
 Iau putina compozitie si cu mainile umezite in apa
 Le rotunjesc intre palme
 Le trec prin arahide
 sau nuca de cocos si le pun pe platou
 Le fac o adancitura
Pregatesc apoi crema spumand untul cu zaharul pudra
Am adaugat esenta de rom
Si cacao si am spumat in continuare

Puneti crema intr-un pos cu dui si umpleti adanciturile facute in centrul prajiturilor
Si le mai puneti la frigider pentru 30 minute

Cuiburi cu crema cu cacao

Add caption
 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Cuiburi cu crema cu cacao

Cuiburi cu crema cu cacao







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu