05 martie, 2019

Turte de post cu ceapa verde

Cu siguranta toti ati mancat turte pregatite de bunicile voastre, le framantau bine, nu puneau grojdie in aluat si le coceau pe plita sobei, si cat de bune erau.  Eu pentru ca le-am prajit in tigaie, in putin ulei, am pus si drojdie in aluat si le-am umplut cu ceapa verde si chiar ne-au placut mult de tot. Le-am servit calde sau reci cu rosii, castreveti si masline.









Ingrediente
Aluat
350 grame faina
200 ml apa calduta
2 linguri de ulei
1/3 lingurita sare
7 grame drojdie uscata
1 lingurita de zahar


Umplutura
2 legaturi de ceapa verde
un varf de lingurita de sare








Drojdia uscata am dizolvat-o in putina apa calduta amestecata si cu o lingurita de zahar si se lasa cateva minute deoparte
Faina se amesteca cu sarea
cu apa calduta adaugandu-se treptat, si cu uleiul si drojdia
Se framanta bine aluatul. Cu cat il framantati mai bine vedeti ca isi schimba textura, devine mai moale, nelipicios
Se lasa sa se odihneasca pentru 30 minute
Ceapa se curata, se spala bine si se toaca cu cutitul, apoi se amesteca cu sarea


Se intindea aluatul sub forma unei foi, se pune ceapa verde
se distribuie pe toata foaia
Se ruleaza
si se taie felii, late cam de 1 cm.
Apoi se aplatizeaza fie cu sucitorul, fie cu podul palmei

Se pun la prajit intr-o tigaie, in putin ulei. Se scot pe un platou cu hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu