11 decembrie, 2018

Prajituri cu banane si gem de caise

Cand ma uit pe fereastra si vad fulgii mari ce cad intr-un dans feeric ma gandesc ca am fost tare inspirata sa pregatesc aceste minunate prajituri cu banane. Pe langa gustul lor deosebit, aduc miros de sarbatoare si de casa primitoare. 










Ingrediente
Aluat
1 ou + 1 pentru uns pe deasupra
100 grame smantana acra
100 grame unt la temperatura camerei
80 grame zahar
o lingurita de praf de copt
esenta de vanilie
8 grame zahar vanilinat
400 grame faina
un praf de sare



Umplutura 

4-5 banane
2-3 linguri gem de caise
20 grame nuci






Se amesteca oul cu zaharul, apoi se adauga smantana si untul.


Nu am uitat nici de un praf de sare si nici de praful de copt. La final incorporam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.


Bananele se curata de coaja si se taie atat pe latime cat si pe lungime si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se intinde aluatul pe masa infainata.
Si se taie in patratele cam de 8 x 8 cm.
Se pun fructele pe diagonala patratelelor de aluat
Se aduc colturile opuse peste fructe.
Se pot unge cu ou, dar nu este obligatoriu si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 min.
Se scot din cuptor si se ung cu gem de caise si se presara nuca deasupra. Se mai pun iar la cuptor pentru inca 5-10 minute pentru ca gemul sa se usuce.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu