14 decembrie, 2018

Prajitura Kinder in varianta Farfuriei vesele

Prajitura Kinder in varianta de casa si pregatita in felul meu este o prajitura superba si chiar usor de facut, adica combinatia perfecta pentru multi dintre noi.
Nu va pot spune ce succes am avut cu aceasta prajitura si cate exclamatii de placere si cate complimente am primit pentru ca va puteti imagina si voi.
Sper sa o pregatiti si voi pentru ca urmeaza perioada cea mai frumoasa din an si sa va bucurati de un desert de casa grozav alaturi de cei dragi voua.



Prajitura Kinder 

Prajitura Kinder 



Ingrediente

Blat
6 oua
6 linguri apa
100 grame zahar
100 grame faina
2 linguri cacao
5 grame praf de copt
un praf de sare




Crema 

600 grame frisca lichida neindulcita
120 grame zahar pudra
10 grame gelatina granule
aprox 40-50 ml apa







Glazura
200 grame ciocolata cu lapte
150 grame unt








Pregatesc blatul, dar mai intai pornesc cuptorul, sa fie incins la 180 grade C si ung tava cu unt. Dimensiunile tavii sunt 24 x 32 cm.
Am amestecat ingredientele uscate: faina, cacao si praful de copt.
Albusurile le-am spumat cu un praf de sare, folosindu-ma de mixerul electric.
Cand spuma de oua este batoasa am adaugat si zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.
AM adaugat si cele sase linguri de apa, una cate una, continuand sa mixez.
Apoi si galbenusurile au ajuns in compozitia mea, tot unul cate unul. Dar de data aceasta nu am amestecat prea tare pentru ca nu am vrut ca bezeaua sa se lase cumva.
Am renuntat la mixer si ingredientele uscate, le-am incorporat cu o spatula, prin miscari largi de impaturire pana la omogenizarea completa.
Aluatul l-am turnat in tava pregatita.
L-am nivelat si l-am copt in cuptorul preincalzit deja la 180 grade C pentru 15-20 min.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca.

Cand vrem sa pregatim crema incepem cu gelatina, care are nevoie de minimum 10 minute sa stea in putina apa, cat sa o acopere, pentru a se hidrata.

Dupa cele 10 minute, se pune in cuptorul cu microunde pentru 20 min sa se topeasca si se lasa sa se raceasca cat timp am spumat frisca.
Frisca se spumeaza cu mixerul, la viteza mica pentru 1 minut, apoi la putere maxima pana cand incepe sa se intareasca, moment in care se adauga si zaharul pudra.
Apoi se adauga si gelatina topita si se amesteca si ea. Frisca s-a stabilizat si o pun pentru 5-10 minute la frigider.
Timp in care am topit pe aragaz, la foc mic, untul impreuna cu ciocolata pentru a le folosi la glazura prajiturii.
Blatul l-am taiat in doua pe orizontala si am pus peste prima foaie jumatate din crema cu frisca si am nivelat-o.
Deasupra stratului de crema am pus si jumatate din glazura de ciocolata si am nivelat-o. Si am pus prajitura la frigider pentru 10 minute.
Dupa care am nivelat restul de crema, am asezat a doua foaie de blat
Si restul de glazura. Daca glazura s-a mai intarit si credeti ca nu se va intinde bine deasupra prajiturii, apunci o mai puteti incalzi cateva secunde pe foc.
Dupa glazurare prajitura se pastreaza la frigider pana in momentul portionarii si servirii, car ar trebui sa fie dupa cel putin 3-4 ore.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Prajitura Kinder 


Prajitura Kinder 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu