03 iulie, 2018

Tort cu zmeura

Am publicat reteta video de saptamana trecuta, dar abia cum am reusit sa scriu si pe site reteta pentru ca ma gandesc ca va este mai usor sa va faceti notite cu cantitatile. Cat despre tort nu am prea multe sa va spun, cred ca va imaginati si voi...arata superb si gustul este foarte bun si daca ma intrebati pe mine este si destul de usor de facut. Am preferat sa coc foile de blat separat, dar puteti coace un singur blat din aluatul pregatit si apoi dupa racire sa-l feliati pe jumatate. Am folosit zmeura proaspata pentru ca este in sezon, dar si fructele congelate le puteti folosi si chiar si alte fructe, capsune, mure, caise....depinde ce preferati si ce aveti...

Va pup, sa aveti o zi frumoasa si o saptamana buna in continuare!







Ingrediente

Pentru 2 foi de blat
5 oua
100 grame zahar
140 grame faina
60 ml ulei de floarea soarelui
10 grame praf de copt
8 grame zahar vanilinat
un praf de sare




Jeleul de zmeura
400 grame zmeura proaspata sau congelata
80 grame zahar
100 ml apa
2 plicuri a cate 8 grame de jeleu cu inchegare rapida



Crema
400 grame frisca lichida
50 grame zahar pudra
100 grame ciocolata
9 grame gelatina granule
50 ml apa






Pregatirea blatului
 Ouale se amesteca cu un varf de cutit de sare si apoi cu zaharul tos si cu cel vanilinat.
 Se mixeaza foarte bine, pana cand zaharul se topeste si compozitia se simte groasa si cremoasa si apoi se adauga si uleiul.
 Se incorporeaza faina si praful de copt.
 Tava cu margine detasabila, cu diametrul de 27 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna jumatate din aluatul pregatit. Se niveleaza si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-20 min pana se rumeneste usor deasupra.

A doua jumatate din cantitatea de aluat se coace in aceeasi tava, dar unsa cu unt si dupa coacere nu se scoate din tava.

 Pregatirea jeleului de fructe
Zaharul se amesteca cu jeleul si cu apa

 Fructele se pun intr-o craticioara si se pun la foc mic pentru cateva minute cat sa isi lase foarte putin suc si apoi se adauga jeleul peste ele
 Conform instructiunilor de pe pachetelele de jeleu, acest amestec se fierbe pentru 1 minut.
 Se ia jeleul de pe foc si se toarna peste foaia de blat ramasa in tava. Jeleul se raceste si se intareste foarte foarte repede.
 Peste jeleu se asaza foaia de blat coapta prima si careia i-am indepartat hartia de copt.

Pregatirea cremei

Gelatina se pune la hidratat in apa.
 Ciocolata se da pe razatoare.
 Frisca se spumeaza, dar nu foarte tare si se amesteca cu zaharul pudra.
 Gelatina hidratata se topeste in cuptorul cu microunde in reprize de cate 10 sec pentru a nu fierbe si apoi se amesteca cu frisca.
 In acest amestec se adauga si ciocolata rasa.
 Se toarna crema peste prajitura din tava si se niveleaza. Se poate decora cu zmeura, ciocolata sau cum va mai place voua. Se pune la rece, in frigider pentru cateva ore sau cel mai bine pana a doua zi.







Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu