16 iulie, 2018

Prajitura MUNTI SI DEALURI

De curand, mai exact vineri, am publicat pe canalul meu de Youtube reteta video a acestei prajituri, dar nu am avut timp sa scriu si pe blog reteta...o voi face astazi si sper sa va fie de ajutor.
Numele i l-am dat datorita foilor, care se umfla la fel ca si cochiliile eclerurilor, dar un subscriber i-a spus Ecler la tava si chiar asta este.


Prajitura Ecler la tava





Ingrediente

2 foi (30 x 35 cm, dar daca vreti sa fie mai inalta 30 x 30 cm)
200 ml apa
150 ml ulei
un praf de sare
200 grame faina
20 grame amidon
40 grame zahar
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
5 oua


Crema 
1 litru lapte
200 grame zahar
3 oua
100 grame amidon de porumb
8 grame zahar vanilinat



 Pentru cele doua foi voi pregati un aluat la fel ca cel pentru ecleruri

Am amestecat faina cu amidonul, sarea si bicarbonatul de sodiu.
 Apa, uleiul si zaharul se pun la fiert si cand incep sa dea in clocot se adauga ingredientele uscate amestecate mai sus.
 Se amesteca intens, energic, la foc mic, pana cand aluatul se aduna si nu se mai lipeste de marginile cratitei.
 Se pune intr-un castron si se mixeaza fiecare ou in parte pana se incorporeaza. Se va obtine un aluat lipicios si lucios.
 Se imparte in foua parti egale acest aluat si se intinde cu o spatula pe harte de copt. Eu am avut coli taiate pe dimensiunile de 30 x 35 cm, dar daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta atunci cred ca foile taiate pe dimensiunile 30 x 30 cm ar fi mai potrivite. Se coc foile in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15 min, apoi se mai reduce tenperatura si se lasa sa se coaca pentru inca 10 min, dar depinde mult si de cuptorul vostru.

 Pentru a pregati crema cu lapte, pun cam 800 ml intr-o cratita pe foc, sa se incalzeasca foarte foarte bine.

 Amestec zaharul cu amidonul si apoi amestec si ouale.
 Se adauga restul de lapte rece si se amesteca bine.
 Cand laptele de pe foc s-a incalzit se toarna in fir subtire s se amesteca foarte bine peste compozitia cu oua.
 Se pune la foc mic aceasta compozitie, se amesteca continuu pana se va ingrosa.
 Se adauga la final zaharul vanilinat si se lasa sa se raceasca.
 Se asaza crema peste una dintre foi si se poate pune la rece in frigider in acest stadiu
 Se monteaza frisca si eu am folosit 400 grame frisca lichida, 50 grame zahar pudra si pentru ca am avut in casa piersici le-am taiat cubulete mici, dar si alte fructe puteti folosi (zmeura, afine, mure, capsune) sau chiar fructe din compot.
 Frisca se spumeaza si se adauga si zaharul pudra.

 Fructele taiate cubulete se adauga peste crema cu lapte
 Se niveleaza si frisca si se pune deasupra a doua foaie.
Se pune prajitura la rece pana a doua zi cand poate fi portionata si pudrata cu zahar.




Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu