16 ianuarie, 2018

Brocoli la cuptor

Cand ramanem in pana de idei in bucatarie, improvizam cu ce avem prin frigider si rezulta ceva chiar foarte foarte bun. Eu ma numar printre cei care ar manca brocoli fiert usor si cu putina sare presarata deasupra, dar pentru cei care nu sunt asa amatori de legume verzi, preparatul de astazi va poate satisface si pe voi.




Brocoli la cuptor

Brocoli la cuptor



Ingrediente

500 grame brocoli
3 oua
300 ml lapte
170 grame faina
50 grame unt topit
1 ardei gras rosuu
50-100 grame muschi file afumat
100-120 grame cascaval
sare si piper dupa gust

 Se taie inflorescentele de brocoli, se spala si se pune la fiert in apa pentru 10 min.
 Se scurge de apa.
 Se amesteca ouale
 cu laptele

 Se adauga si untul topit
 si apoi faina. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
 Vasele in care se asambleaza, se ung cu unt si se asaza buchetelele de brocoli, ardei gras taiat cubulete si muchiul file taiat tot cubulete.

 Se toarna aluat peste legume si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 20 min

 Dupa coacere se rade cascaval deasupra si se mai pune la cuptor pentru 5-10 min cat sa se topeasca si rumeneasca usor cascavalul









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu