30 ianuarie, 2018

Prajitura cu foi de napolitane si doua creme

Prajitura aceasta este foarte usor de pregatit pentru ca cele doua creme se fac usor si nu mai trebuie sa pierdeti timpul cu foile, deoarece am folosit foi de napolitane. Desertul acesta este unulpe care trebuie impartit cu vecinii, prietenii si rudele, pentru ca are destul de mult zahar si bucuria cu care il daruim ar trebui sa ne insoteasca.



Prajitura cu foi de napolitane si doua creme 
Prajitura cu foi de napolitane si doua creme 




Ingrediente

3 buc foi napolitane (23 x 29 cm)

Pentru prima crema
150 grame unt
160 grame zahar
3 oua
150 grame ciocolata cu lapte
150 grame nuca
8 grame zahar vanilinat
50 grame merisoare





Pentru a doua crema 
150 ml apa
150 grame zahar
250 grame biscuiti
100 grame unt
esenta de migdale







Pregatirea primei creme se incepe cu macinarea nucilor cu robotul de bucatarie.

 Ouale, zaharul vanilinat si zaharul tos se pun intr-o craticioara si se pun pe aragaz, la foc mic
 Se amesetca cu telul pana cand compozitia isi schimba culoarea, zaharul se topeste si crema se ingroasa. Se opreste focul de la aragaz.
 Se adauga untul
 si ciocolata. Si se amesteca pana se omogenizeaza.
 Se adauga nuca masinata si
 merisoarele taiate marunt cu cutitul.
 Pe o foaie de napolitana se toarna crema fierbinte, se niveleaza
 Si se acopera cu alta foaie de napolitana.

 Pregatirea celei de-a doua creme. Se pune apa si zaharul la fiert pentru cateva minute, cat sa se lege putin.
 Biscuitii se proceseaza cu robotul de bucatarie pentru a-i macina.
 Peste siropul fiert se adauga untul.
 Compozitia omogena se toarna peste biscuitii macinati.
 Se pune si putina esenat de migdale si se amesteca bine.
 Crema obtinuta se asaza peste a doua foie de napolitana si se niveleaza.
 Se acopera cu alta foaie de napolitana.

Peste prajitura se asaza un tocator sau o carte, pentru ca foile sa stea presate. Prajitura se tine la rece in frigider pana a doua zi cand poate fi portionata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu