27 august, 2017

Briose cu zmeura si branza proaspata

Nu am mai postat nimic cam de o saptamana si recunosc ca mi-am cam iesit din mana, evenimente un pic triste, un pic fericite si-au facut aparitia. Dar asta este viata, infruntam tot ceea ce ni se desfasoara inaintea noastra si mergem cu incredere mai departe si uneori faptul ca facem ceea ce ne place ne ajuta sa depasim momente mai dificile.
Asa ca astazi am facut ceea ce imi place si anume am copt ceva, un desert simplu, ceva briose cu zmeura dar in compozitia carora am adaugat si ceva branza proaspata.
Sunt bune de luat la o iesire in aer liber, acum cat vremea este inca frumoasa, si pot fi transportate fara probleme pentru ca nu le-am adaugat glazura sau crema, doar le-am pudrat cu putin zahar.





Ingrediente

300 grame faina
2 oua
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
175 grame branza proaspata (eu am folosit Fagaras, dar nu este neaparat sa folositi acest tip)
100 grame unt topit si racit
5 grame praf de copt
2 grame bicarbonat de sodiu
150 grame zahar
esenta de vanilie
250 grame zmeura proaspata

Branza se amesteca cu zaharul si apoi treptat se adauga celelalte ingrediente.




Faina se amesteca cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu si se incorporeaza in compozitia cu branza si oua.

La final se adauga si fructele.
Tava pentru briose se unde cu unt si se pune cu lingura aluatul obtinut in fiecare orificiu al tavii.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 min, dar depinde mult de cuptor si incercati sa nu le coaceti excesiv pentru a nu deveni uscate.





Am obtinut 20 briose delicioase.

Le puteti decora cu diferite creme, dar mi le-am dorit simple, doar pudrate cu putin zahar.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu