26 mai, 2017

Prajitura cu piscoturi si crema fina

Nu am nici o justificare pentru pregatirea acestei prajituri, in sensul ca nu aveam nici o ocazie speciala pentru a o pregati, dar cine are nevoie de ocazii speciale pentru a savura o minunatie de prajitura. Nu va pot spune cat de buna este....delicioasa...aratoasa...gustoasa...racoritoare...cremoasa...
V-am convins?! Va las mai jos filmul pregatirii si reteta scrisa cu toate intredientele si etapele pregatirii. Si ce credeti?!...se prepara foarte usor









Ingrediente


Blat

5 oua
70 grame faina
70 grame zahar
5 grame praf de copt
8 grame zahar vanilinat
un praf de sare

---------------------
15 piscoturi
200 ml lichior de capsune
5 ml esenta de vanilie



Crema

400 grame crema de branza
200 grame frisca lichida
150 grame zahar pudra
10 grame gelatina granule
8 grame zahar vanilinat
50 ml apa pt hidratarea gelatinei







Decor

200 grame frisca
1 pliculet intaritor pentru frisca
3 linguri zahar pudra
fructe



* Daca nu se doreste folosirea lichiorului de fructe, puteti folosi compot de visine sau cirese.

Prepararea blatului
Am spumat albusurile cu un praf de sare. Mixam pana obtinem o spuma tare.

 Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilinat si cu cel tos, pana cand galbenusurile isi schimba culoarea.
 Se adauga bezeaua de albusuri peste galbenusurile cu zahar.
 Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza fara a amesteca excesiv.
Se toarna aluatul in tava mare a cuptorului, tava fiind captusita cu hartie de copt umezita sub jet de apa si scursa bine in palma.
 Se nivelea aaluatul si se coace in cuptorul incalzit deja la180 grade C pentru aprox 15-20 min. Se lasa apoi sa se raceasca.


Prepararea cremei

Gelatina se acopera cu apa si se lasa sa se hidrateze.

 Frisca se spumeaza cu 1-2 linguri zahar pudra.
 Crema de branza se mixeaza cu restul de zahar pudra si cu zaharul vanilinat.
 Se amesteca cele doua compozitii intre ele si gelatina hidratata se topeste in cuptorul cu microunde pentru 10-20 sec si se adauga in crema si se amesteca pentru omogenizare.


Asamblarea desertului

Blatul se taie pe jumatate, pe orizontala.
Se aseaza una din jumatatile blatului in tava si se niveleaza jumatate din crema intr-un strat uniform.
 Lichiorul se amesteca cu esenta de vanilie si in acest lichid se insiropeaza piscoturile pentru cateva secunde si se aseaza unul cate unul, lipite intre ele peste stratul de crema.
 Se asaza restul de crema intr-un strat uniform.
 Peste crema se pune cealalta parte de blat.

Se decoreaza cu frisca mixata cu zahar pudra si intaritor pentru frisca si cu fructe de sezon.
Se tine la rece pana a doua zi, pentru a da timp piscoturilor sa se hidrateze si prajitura sa poata fi portionata usor.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





Un comentariu: