05 mai, 2017

Prajitura cu crema de vanilie, ciocolata alba si capsune

In asteptarea capsunelor parfumate de gradina am pregatit aceasta prajitura cu fructe congelate, dar sper totusi sa va inspir si sa pregatiti si voi prajitura de fata cu capsune proaspete sau congelate, depinde cum va este mai la indemana.





Ingrediente


Aluat pentru 5 foi

500 grame faina
150 grame unt
100 grame zapar pudra
2 oua
130 grame smantana
10 grame praf de copt


Crema de vanilie si ciocolata

500 ml lapte
40 grame amidon
150 grame zahar
100 grame ciocolata alba
100 grame unt
esenta de vanilie
8 grame zahar vanilinat

Crema cu capsune

600 gr capsune
150 grame zahar
40 grame amidon
esenta vanilie





Pentru a pregati foile am amestecat untul cu zaharul pudra, apoi cu smantana si ouale. Se adauga praful de copt si treptat se incorporeaza faina. Se framanta aluatul si se continua adaugarea fainii pana se obtine un aluat ce nu se mai lipeste de maini si care se imparte in 5 parti egale si care se tine la rece pentru 30 minute.

Apoi fiecare bucata de aluat se pune intr-o punga de congelator cu dimensiunile 25x32 cm si se intinde cu sucitorul. Daca se doreste, se poate pune o lingura de faina in interiorul pungii si aluatul se indinde si mai usor.
Mi se pare cea mai simpla si rapida metota de a intinde foile pentru prajiturile acestea pentru ca aluatul se intinde rapid si foile ies toate un dreptunghi perfect.


Pentru a le coace am taiat punga si am rasturnat foaia pe dosul tavii tapetate cu putina faina.
Se coc in cuptorul incins la 180 gr C pentru 5-7 minute cat sa prinda putina culoare pe margini.

Crema de vanilie este la fel de simplu de pregatit si anume se amesteca zaharul si amidonul intr-o craticioara si se toarna peste aceste doua ingrediente laptele rece.
Se pune pe aragaz, la foc mic, se amesteca continuu cu telul si cand s-a ingrosat se opreste focul si se adauga untul, ciocolata alba si esenta de vanilie. Se amesteca pentru a se topi untul si ciocolata si se lasa sa se raceasca.

Pentru a pregati crema de capsune am pus capsunele congelate intr-o craticioara pe foc sa isi lase putin sucul, dupa care le-am maruntit cu blenderul vertical si am adaugat peste acest sos colorat si parfumat zaharul amestecat cu amidonul.
Am pus crema pe foc, la foc mic, amestecan continuu pana s-a ingrosat si am adaugat si esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca.




Cand toate sunt pregatite, foile si cele doua creme am asamblat prajitura astfel
foaie - 1/2 crema vanilie - foie - 1/2 crema capsune - foaie - 1/2 crema vanilie - foaie - 1/2 crema capsune - foaie





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu