16 mai, 2017

Cornulete cu nuca de cocos

Am pregatit aceste aromate, delicate si fragede cornulete umplute cu o crema cu fulgi de nuca de cocos si m-am gandit sa va arat si voua minunatiile.







Ingrediente
Aluat 
600 ml lapte
2 pachete a cate 37 grame pudding de vanilie
100 grame fulgi de nuca de cocos
70 grame zahar (dar puteti pune un pic mai mult)
1 plic (8 grame) zahar vanilinat

Aluat 

1 ou
200 grame unt
200 grame iaurt
200 grame zahar pudra
700 grame faina (dar cantitatea de faina depinde de cat de lichid este iaurtul)
50 grame fulgi de nuca de cocos
10 grame praf de copt
1 plic (8 grame) zahar vanilinat
un praf de sare

Se incepe cu pregatirea umpluturii pentru a-i da timp sa se raceasca.
Si am amestecat intr-o craticioara zaharul si continutul pachetelelor de pudding (budinca), dupa care am adaugat laptele rece. Se pune pe aragaz, la foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa.
Crema asta trebuie sa fie foarte tare, astfel incat sa nu curga din interiorul cornuletelor.
Cand crema fiarta s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga fulgii de nuca de cocos, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se pregateste aluatul pentru cornulete, frecand untul cu zaharul si adaugand apoi pe rand iaurtul, oul, fuilgii de cocos, sarea, praful de copt. Terminam cu faina pe care o adaugam treptat si framantam usor aluatul pana cand acesta nu se lipeste de maini si poate fi intins foaie.

Se ia o bucata din aluat, se aseaza pe masa infainata si cu sucitorul/facaletul se intinde foaie subtirica (5 mm). Cu ajutorul bazei unei tavi de tort sau cu o farfurie, decupez un cerc din aluatul intins, pe care apoi il tai ca pe o pizza, in felii pe care la baza asez o lingurita din umplutura racita si rulez fiecare cornulet dandu-i forma specifica.


Le asez in tava tapetata cu hartie de copt si le coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 min sa se coaca usor si sa prinda un pic de culoare la baza.

Se pudreaza cu zahar si sunt gata de servit si de impartit cu cei dragi pentru ca am obtinut 2 kg de cornulete delicioase.



Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Va doresc o zi minunata, plina de soare si nu uitati sa fiti veseli!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu