19 iulie, 2016

Ciorba cu legume si bors proaspat

Imi plac ciorbele? Raspund raspicat, DA! Imi plac pentru ca le tot servi calde cu un ardei iute sau cu o lingura de smantana, dar imi plac si reci pentru ca nu pun grasime deloc si atunci se pot servi si reci. Legumele isi fac treaba si in ciorba sunt delicioase, borsul de casa (am reteta pentru pregatirea lui, aici) acreste bine, leusteanul parfumeaza si da aroma, iar eu sunt fericita.







Ingrediente 
1 morcov
1 ceapa mare
putina radacina de telina
o tulpina de telina
1 dovlecel
1 ardei gras
6 rosii bine coapte sau suc de rosii
2 oua pentru zdrente
o mana de fidea
500 ml bors de casa proaspat
1 legatura de leustean
sare si piper
Preparare
  • legumele spalate le-am maruntit cu robotul de bucatarie, mai putin dovlecelul pe care l-am taiat cubulete dupa ce l-am spalat, curatat de coaja si daca are seminte le indepartam
  • le lasam sa fiarba bine
  • daca va place le puteti cali inainte in putin ulei si apoi adaugati apa pentru fiert, dar mie nu-mi place sa adaug ulei in ciorba
  • rosiile spalate le-am dat pe razatoare, coaja indepartand-o cu usurinta astfel
  • le adaugam  in ciorba dar numai dupa ce legumele s-au fiert
  • tot am am adaugat si o mana de fideluta sa fiarba
  • condimentam cu sare si putin piper
  • cand rosiile au fiert am adaugat si borsul 
  • ouale le-am batut cu furculita si cu polonicul am luat din ciorba fierbinte, dupa care am turnat amestecul la loc in ciorba, amestecand cu furculita pentru a se forma "zdrentele". In perioadele de post nu mai adaugati oua si puteti pregati ciorba chiar si atunci.
  • finalizam cu leusean tocat marunt



O ciorba vesela si o zi minunata, va doresc!!!

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu