26 aprilie, 2016

Prajitura cu crema de frisca

Daca este prajitura cu blat insiropat, are crema fina si mai este si glazurata....inseamna ca este perfecta. Exact ca cea pe care am pregatit-o astazi. Nu este deloc complicat, doar cativa pasi de urmat si avem prajitura delicioasa.




Ingrediente


Blat

6 oua
100 gr zahar
120 gr faina
4 linguri ulei
2 linguri cacao
5 gr praf de copt
un praf de sare
esenta de rom
Crema

2 oua
10 gr gelatina granule
200 gr frisca lichida
100 gr zahar
100 ml lapte
zahar vanilinat

Sirop

200 ml apa
150 gr zahar
putin lichior de cirese amare
Glazura

4 linguri apa
4 linguri zahar
50 gr unt
2 linguri cacao

Decor: 200 gr frisca batuta cu 2 linguri zahar pudra
1 lingurita cacao


Biscuit

6 eggs
100 gr sugar
120 gr flour
4 tablespoon oil
2 tablespoon cocoa powder
5 gr baking powder
A pinch of salt
Rum extract
Filling

2 eggs
10 gr gelatin granules
200 gr cream
100 gr sugar
100 ml milk
10 gr vanilla sugar
Syrup

200 ml water
150 gr sugar
A little cherry liquor
Glaze

4 tablespoon water
4 tablespoon sugar
50 gr butter
2 tablespoon cocoa
Decor: 200 gr whipped cream with 2 tablespoon powder sugar
1 tablespoon cocoa

Pregatirea blatului 

  • incalzim cuptorul la 180 gr C
  • ungem tavile cu ulei si le pudram cu faina. Eu am doua tavi identice cu dimensiunile 21x26 cm, si voi obtine astfel doua foi de blat, dar puteti pune compozitia intr-o singura tava si taiati blatul in doua pe orizontala.
  • faina se amesteca cu praful de copt si cu cacaoa
  • albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana se obtine o bezea tare si lucioasa
  • se incorporeaza galbenusurile treptat, apoi uleiul
  • se adauga mixul uscat de faina si esenta de rom
  • se distribuie aluatul in mod egat in cele doua tavi, se niveleaza si se coc pentru 25 min, dar cel mai bine faceti testul cu scobitoarea sau cu varful cutitului
  • se lasa sa se raceasca
Pregatirea siropului
  • se pun la fiert pentru 5 min apa si zaharul
  • dupa ce se raceste se aromatizeaza cu lichiorul de cirese amare
Pregatirea cremei
  • gelatina se hidrateaza in lapte
  • frisca de monteaza si se tine la frigider
  • ouale se freaca cu zaharul tos dar si cu cel vanilinat, apoi se adauga gelatina hidratata
  • se pune acest amestec pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa
  • se ia de pe foc si se aşază peste un vas cu apa rece si se amesteca pana se raceste complet
  • frisca de adauga si se incorporeaza in acest amestec
Asamblare (acum se lucreaza destul de repede pentru ca nu vrem sa se inchege crema de tot)
  • se aşază o foaie de blat intr-una din tavile in care le-am copt, cealalta pe un platou
  • se insiropeaza ambele
  • peste foaia din tava se pune crema si se niveleaza in strat uniform si se aşază deasupra ei a doua foaie insiropata
  • se pune desertul la rece pentru minim 2 ore
Prepararea glazurii 
  • se pune apa la fiert cu zaharul, cand da in clocot se adauga untul taiat cubulete si cacao
  • se lasa sa fiarba pentru 5 min si se lasa sa se racoreasca
Prajitura se portioneaza, se glazureaza fiecare in parte, se decoreaza cu frisca si un praf de cacao.


Este delicioasa!!!!
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu