Desertul de fata a starnit multe exclamatii pentru ca este foarte bun si aromat si va indemn sa il pregatiti si voi.
Reteta o puteti urmari acum!
Ingrediente
Preparare
Blat
2 oua
100 gr zahar
160 gr faina
40 gr nuca
macinata
200 ml ulei
200 ml lapte
1 plic zahar
vanilinat
1 plic praf de
copt
un praf de sare
|
Crema
200 gr unt moale
150-160 gr zahar
pudra
12 gr cappuccino
3 pachetele mici
ness
esenta de
vanilie
|
Glazura
100 gr ciocolata
cu lapte
50 gr unt
|
Decor
50 gr ciocolata
|
Preparare
Blat
- albusurile de spumeaza cu un praf de sare spuma tare
- galbenusurile se mixeaza cu uleiul si cu zaharul tos cat si cel vanilinat
- se adauga si laptele
- faina se amesteca cu nuca macinata si cu praful de copt
- albusurile se adauga peste compozitia de galbenusuri, evitandu-se amestecarea excesiva, incorporand in acelasi timp si ingredientele uscate
- cuptorul se incalzeste la 180 gr C
- tava cu dimensiunile de 29.5 x 24 cm se unge cu unt si se pudreaza cu faina si se toarna aluatul obtinut in aceasta tava
- se coace 25 min sau pana cand se rumeneste deasupra si scobitoarea iese curata daca o infigeti in centrul blatului
- blatul se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza pe orizontala o singura data
Nu este nevoie sa insiropati blatul pentru ca nu este unul uscat.
Crema
- untul se mixeaza cu zaharul pudra, apoi cu esenta de vanilie, plicul de cappuccino si nessul
- daca serviti desertul celor mici, inlocuiti cafeaua instant cu o lingura de cacao
Asamblarea prajiturii
- crema se aşază intre cele doua parti de blat si se niveleaza bine
- se tine desertul la rece, timp in care pregatim glazura
Pregatirea glazurii
- ciocolata rupta in bucatele mai mici, peste care am pus untul am topit-o in cuptorul cu microunde, in intervale de 10 sec, amestecand intre aceste intervale, pana cand ciocolata se topeste complet
- glazura se toarna pe toata suprafata prajiturii
Decor
- topim ciocolata tot la microunde si cu un con pregatit din hartie decoram prajitura.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii cand se portioneaza.
Este o prajitura foarte foarte buna care merita incercata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu