22 noiembrie, 2015

Pardulas-Placintele cu branza

Placintelele astea cu branza sunt bune, aluatul este crocant iar umplutura pufoasa si aromata cu coaja de lamaie...nu-i nevoie nici de prea multe ingrediente, asa ca m-am pus pe treaba..
Originea acestor mici placintele este in Italia, acolo este si prietena mea, Maria, cea care mi-a dat reteta.

Reteta o puteti urmari chiar acum!!!




Ingrediente



Aluat

70 gr untura/unt sau 70 ml ulei vegetal
1/3 lingurita sare
500 gr faina cernuta
200 ml apa calduta
Umplutura

500 gr branza proaspata de vaci
150 gr zahar
2 galbenusuri
coaja rasa de la o lamaie
10 gr praf de copt
60 gr faina

zahar pudra pentru pudrat

Prepararea aluatului este foarte simpla, si anume:

  • faina cernuta se amesteca cu sarea si cu untura la temperatura camerei, apoi adaugam apa treptat pana incorporam faina, iar aluatul este compact, nu se mai lipeste de maini si poate fi intins foaie
  • aluatul se odihneste pana preparam umplutura


Umplutura se pregateste astfel:
  • faina se amesteca cu praful de copt
  • branza se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si galbenusurile
  • faina se incorporeaza in amestecul de branza








Aluatul se intinde foaie subtire pe blatul pudrat cu faina si se decupeaza din acesta cercuri cu diametrul de 7-8 cm cu un disc metalic sau cu un pahar
Fiecare cerc de aluat se modeleaza, i se da o forma de cosulet, adica ii formam 8 raze, astfel incat sa para un cosulet.

Le asezam in tava cu hartie de copt, le umplem cu amestecul de branza si le punem in cuptorul incins pentru 30 min, la 160-170 gr C.
Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar.

Umplutura va fi fina si gustoasa, iar aluatul crocant.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu