Puteti folosi carne tocata de pui, curcan, porc sau amestec de porc si vita, iar cu condimentele nu fiti zgarciti, eu am folosit busuioc, oregano, sare si piper, care i-au dat arome si gusturi foarte foarte bune.
Ingrediente
14 tuburi cannelloni
500 gr carne tocata
300 gr cascaval
2 oua
300 gr sos de rosii (sau bulion)
4-5 catei usturoi
1 ceapa
busuioc, oregano, sare. piper
4 linguri ulei
100 ml vin rosu
Preparare
- se incinge uleiul intr-o tigaie
- se caleste ceapa taiata marunt si apoi usturoiul tocat
- se adauga carnea tocata sa se prajeasca
- se adauga condimentele, cateva linguri din sosul de rosii si vinul
- se tine la foc mic pana scade sosul
- se ia de pe foc si se lasa 5 min sa se tempereze, apoi se adauga ouale batute si un sfert din cantitatea de cascaval ras
- intr-un vas termorezistent se pun 2 linguri de ulei si putin sos
- tuburile de cannelloni se umplu cu amestecul de carne si se aşază in tava
- se adauga apa in vas cat sa acoperim pastele si restul de sos de rosii
- se pune vasul in cuptorul incins la 160-170 gr C pentru 40 min
- in ultimile 10 min se adauga restul de cascaval ras deasupra
Preparatul se serveste cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu