Am pregatit astazi dovlecei umpluti cu carne si verdeata, un preparat de vara, gustos si aratos!!!
Urmariti reteta video chiar aici!!!
![](https://1.bp.blogspot.com/-xeR3FYRIA-k/U5xxCV_sgAI/AAAAAAAAG4k/zDArxz9sz9s/s1600/Dovlecei+umpluti_.png)
5-6 dovlecei
500 gr carne tocata amestec (porc si vita)
3 linguri de orez
250 ml suc de rosii
patrunjel si marar, tocat marunt
2 cepe verzi, de marime medie, tocate marunt
2 morcovi dati pe razatoarea mica
2 linguri de faina
crengute de cimbru si tarhon proaspat
2-3 linguri ulei
sare si piper, dupa gust
Preparam astfel
- dovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita
- amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si patrunjel, sare si piper
- scobim cu o lingurita dovleceii, le indepartam centrul/miezul, formam niste paharute
- cu amestecul pregatit umplem dovleceii
- amestecam faina cu sosul de rosii ramas
- intr-un vas termorezistent punem 2-3 linguri de ulei, asezam dovleceii si adaugam sosul de rosii peste acestia
- completam cu apa, aproape sa acopere dovleceii
- asezam crengutele de cimbru si tarhon printre dovlecei
- punem tava in cuptor 45-50 min, pana cand carnea si orezul s-au fiert, iar dovleceii s-au rumenit.
- dupa ce scoatem tava din cuptor, garnisim cu patrunjel si marar taiat marunt,
![](https://3.bp.blogspot.com/-wLRyZF-HGgg/U5yBDyLKCmI/AAAAAAAAG5A/r7S2Pk5mWCg/s400/image3404.png)
Un preparat vesel, plin de culoare si de aroma verdeturilor proaspete!!!
Va multumesc pentru vizita pe site si va mai asteptam pentru alte retete delicioase!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu