25 februarie, 2020

Prajitura Zebra

Prajitura Zebra este un chec pufos, in care straturile de vanilie alterneaza cu cele de cacao, si in afara de imaginea de zebra ce iti incanta ochii in momentul in care o portionezi, gustul este minunat. Este o prajitura cu lapte, pufoasa si care se pregateste foarte rapid, exact pe gustul meu, dar sper eu, si pe al tau.









Ingrediente (tava cu diametrul de 26 cm)


  • 6 oua
  • 375 gr zahar
  • 375 ml lapte
  • 375 ml ulei vegetal
  • 600 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 15 gr praf de copt 
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • esenta de rom

Prepararea prajiturii
  • se incalzeste cuptorul la 170 gr C
  • faina cernuta se amesteca cu praful se copt, apoi se opresc separat 40 gr din aceasta
  • ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi cu zaharul pana rezulta o crema, zaharul topindu-se
  • se incorporeaza uleiul, ulterior laptele
  • cu telul am amestecat faina, mai potin cele 40 gr oprite
  • cantitatea totala de aluat se imparte in mod egal in doua castoane identice
  • astfel intr-un vas incorporez zaharul vanilinat si cele 40 gr faina, iar in celalalt esenta de rom si cacao
  • in tava de blat de tort cu diametrul de 26 cm, unsa cu unt si baza acoperita cu hartie de copt, in centrul tavii, am pus cu lingura 3 linguri din compozitia cu cacao, si tot in centrul tavii, fara a amesteca, am pus alte 3 linguri din compozitia alba, 
  • procedez in acelasi mod, alternand aluaturile din cele doua castroane pana cand le termin
  • NU SE AMESTECA CU LINGURA in tava, straturile se vor aseza foarte frumos, iar cand veti taia prajitura veti vedea efectul
  • se coace in cuptorul incins in prealabil, aprox 45 min, dar cel mai bine testati cu scobitoarea pentru a vedea daca e coapta bine
  • dupa coacere, am oprit focul, dar am mai tinut-o in cuptor pentru a nu se lasa, cel putin 15 min
  • dupa racire o puteti pudra cu zahar, sau o puteti servi cu alte sosuri de ciocola,a dulceata sau chiar inghetata.

Va astept in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele mele nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




3 comentarii:

  1. Este pe gustul meu,trebuie s-o copiez si s-o pregatesc.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ne esti alaturi, Olivia! Te asteptam in viitor si cu alte retete usoare si bune! Iti doresc o zi frumoasa!

      Ștergere