12 aprilie, 2019

Prajitura cu foi, blat si crema cu cacao

Si reteta de astazi o puteti pregati de Paste pentru ca este o prajitura foarte buna, usurel de pregatit si va ies multe portii pe care sa se impartiti cu cei ce va trec pragul.


Prajitura cu foi, blat si crema cu cacao


Prajitura cu foi, blat si crema cu cacao

Prajitura cu foi, blat si crema cu cacao




Ingrediente


Aluat pentru 4 foi (36 x 27 cm) 
350-370 grame faina
2 oua M
20 grame cacao
60 grame zahar pudra
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
200 grame unt




Blat 

4 albusuri
70 grame zahar
45 grame faina
5 grame praf de copt
3 linguri ulei
un praf de sare
esenta de vanilie



Crema 

1 litru lapte
4 galbenusuri
70 grame amidon
200 grame unt
20 grame cacao
160 grame zahar
esenta rom



Glazura 
100 grame ciocolata alba
50 grame unt
3 linguri lapte

Pregatirea foilor

Untul se spumeaza cu zaharul pudra

 Apoi se adauga pe rand ouale si se mixeaza bine dupa fiecare

 Am pus bicarbonatul de sodiu
 si cacaoa
 Si treptat faina
 Am framantat pana am obtinut un aluat destul de tare pe care sa-l pot intinde foi
 Am impartit astfel aluatul in 4 bucati egale
 Si pe fiecare am intins-o cu sucitorul pe hartie de copt. Am intepat foile cu furculita si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 5-8 minute.
 Ptegatirea blatului
Faina se amesteca cu praful de copt
 Albusurile se vor spuma cu un praf de sare
 Apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare
 Am pus si ulei
 La final am incorporat faina ametecand cu o spatula
 Se coace acest aluat in tava pe dosul tareia am copt foile cu cacao.
 Pregatirea cremei
Am pus la fiert cam 800 ml lapte

 Zaharul, amidonul si cacaoa se amesteca intr-un castron
 se adauga si galbenusurile
 si restul de lapte rece
 Dupa care se toarna in fir subtire si se amesteca energie atunci cand adaugam laptele fierbinte
 Se toarna aceasta compozitie intr-o craticioara si se fierbe la foc mic, amestecand cu o lingura de lemn sau un tel, pana se ingroasa
 Se pune esenta de rom si untul se lasa sa se omogenizeze apoi se lasa sa se raceasca

Prajitura se asambleaza astfel

Foaie-crema-foaie-crema-blat-crema-foaie-crema-foaie-glazura

 Se lasa la frigider pana a doua zi cand ii puteti face o glazura topind ciocolata, impreuna cu untul si 3 linguri de lapte si o intindeti bine cu un cutit sau o spatula petalica.

Prajitura cu foi, blat si crema cu cacao

Prajitura cu foi, blat si crema cu cacao
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Prajitura cu foi, blat si crema cu cacao

2 comentarii:

  1. Ne coplesiti cu asemenea retete delicioase,numai bune de pus in practica.Mii de multumiri.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu va dau doar idei si sunt ceva idei pe site-ul acesta...voi alegeti ce vi se potriveste. Te pup, Olivia. Duminica frumoasa!

      Ștergere