21 decembrie, 2018

Bejgli - Cozonac unguresc sau Rulada cu nuca

Am pregatit aceasti cozonaci cu gandul la cei ce nu au nici indemanarea sau timpul necesar pentru pregatirea cozonacilor nostri romanesti, dar va las link si catre acestia https://www.farfuriavesela.ro/2014/12/cozonac-reteta-traditionala.html
Sau, daca totusi doriti cozonaci de-ai nostri dar nu stiti sa framantati am si o reteta de cozonac framantat cu masina de facut paine http://www.farfuriavesela.ro/2018/03/cozonaci-cu-drojdie-uscata-framantati.html
Sunt foarte buni si cei pregatiti astazi si nu este nevoie sa-i framantati prea mult sau sa-i lasati la dospit, este suficient sa-i framantati cat sa incorporati faina. Sunt foarte fragezi pentru ca am folosit unt, dar daca aveti untura atunci puteti pune si vor fi si mai si.
Indiferent de ce alegeti sa pregatiti important este sa-i faceti cu placere si sa-i serviti alaturi de oameni ca voi.
Craciun fericit! Sarbatori cu bucurie!










Ingrediente
Aluat
200 grame unt (sau 100 grame unt si 100 grame untura)
50 grame smantana cu 20% grasime
70 grame zahar
100 ml lapte
1 ou + 1 uns deasupra
7 grame drojdie uscata
8 grame zahar vanilinat
470 grame faina +2-3 linguri daca mai este nevoie


Umplutura 
400 grame nuca macinata / mac
300 grame zahar pudra
8 grame zahar vanilinat
1 lingurita scortisoara
180 ml lapte


Se pregateste aluatul amestecand laptele caldut cu drojdia uscata si cu zaharul vanilinat.

 Untul se amixeaza cu zaharul pudra
 cu smantana
 si cu un ou
 se adauga laptele cu drojia
 la final se incorporeaza faina

 Se framanta cu mainile si daca mai este nevoie mai adaugati 2-3 linguri de faina astfel incat aluatul sa nu se mai lipeasca de maini.
 Se lasa aluatul sa se odihneasca pentru cateva minuet si intre timp pregatesc umplutura amestecand nuca cu celelalte ingrediente obtinand o pasta.

 Am impartita aluatul si umplutura in 3.
 Fiecare bucata de aluat am intins-o cu sucitorul. am uns pasta cu nuca si am rulat foaia.


 Am transferat rulada in tava tapetata cu hartie de copt si la fel am procedat si cu celelalte trei bucati de aluat.
 Se lasa cozonacii pentru 4-5 ore intr-o camera racoroasa sau un balcon inchis, se ung cu ou dupa acest rastimp

 Si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare
 Se coc in cuptor la 180 grade.


 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu