27 iulie, 2018

Prajitura fara faina, cu branza proaspata si fructe de vara

Prajitura aceasta este fara faina, astfel ca nu are un blat uscat, ci dimpotriva parca ar fi insiropat.
Este delicioasa si foarte racoritoare pentru ca trebuie pastrata la rece in frigider. Puteti folosi in locul piersicilor, capsune sau chiar mere.










Ingrediente
500 ml lapte
200 grame zahar
90 grame gris







250 grame branza proaspata de vaci
2 oua
3 piersici proaspete
16 grame zahar vanilinat
esenta de lamaie si de vanilie
1 lingura de zahar brun




Zaharul, grisul si laptele se pun la fiert pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca.

Galbenusurile se amesteca cu branza.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si cu zaharul vanilinat.
Galbenusurile amestecate cu branza se amesteca in continuare cu crema cu gris racita, esentele


si se incorporeaza si albusurile spumate.
Fructele se curata de coaja si se taie pe jumatate, pe langa sambure si apoi se cresteaza usor.

Aluatul turnat in tava cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si deasupra se pun fructele...piersici, cirese sau chiar si mere.
Se presara o lingura de zahar brun si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 50 min. Dupa coacere se lasa sa se raceasca in cuptor.




Se serveste rece de la frigider.



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
S-ar putea să îţi placă şi:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu