30 ianuarie, 2017

Pate de ficat de pui

De cate ori cumpar pate de ficat din magazin ma cert pe mine insami pentru ca nu pregatesc mai des pate de ficat acasa, pentru ca cel pregatit de noi este cu atat de mult mai bun, gustos, delicios decat ce exista in cutiile de aluminiu carora li se face reclama la tv.
Este atat de simplu de facut, nu ia nici prea mult timp daca faceti cu ficat de pui pentru ca acesta fierbe rapid, iar gustul nici nu pot sa va spun in cuvinte cat este de bun.

Watch the English version here https://youtu.be/Lmg25nBDXI8 or read it here http://happydish.club/homemade-chicken-liver-pate/





Ingrediente 

500 gr ficat proaspat de pui
100 gr unt
1 lingura mustar
1 ceapa mica
lapte
sare si piper dupa gust
Optional: boia de ardei, usturoi, pasta de tomate, nucsoara

Ficatul de pui se spala in  apa rece de mai multe ori, se indeparteaza pielite, grasime...
Se pune la fiert in lapte pentru 20 min sau pana cand incercati si vedeti ca s-a fiert. Daca pregatiti pate cu ficat de vita sau porc, acesta trebuie fiert pentru mai mult timp, dupa fierbere il taiati felii subtiri si continuati ca mai jos.
Intr-o tigaie am pus un cub de unt sa se toapeasca, am scurs ficatul din lapte si l-am pus in tigaia incinsa sa se prajeasca putin pe toate partile, cand este aproape gata am adaugat peste si ceapa tocata marunt si am mai lasat cateva minute sa se inmoaie.
Se lasa sa se racoreasca cateva minute apoi eu am maruntit/pasat totul cu blenderul vertical pana a devenit totul o pasta fina.
Am adaugat unt, mustar si am condimentat dupa gust cu sare si piper si iar am pasat totul.
Se pastreaza intr-un castron cu capac si pentru a se evita oxidarea se poate unge la suprafata cu un strat subtire de unt.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu