03 februarie, 2017

Prajitura cu foi napolitana si biscuiti

Am pregatit aceasta prajitura rapida, nu mai este nevoie sa coacem blat sau foi, doar crema are nevoie de putin timp pe aragaz. Se tine la frigider si mai ca zici ca este inghetata din aceea cu biscuiti.






Ingrediente

2 foi de napolitana
biscuiti
putin lapte pentru inmuiat biscuitii si putina esenta de rom

Crema
150 gr zahar
200 gr unt
2 oua
1 lingura de cacao
100 gr ciocolata

Se pragateste crema pe baie de aburi amestecand ouale cu zaharul si cu cacao, la foc mic pana se dizolva zaharul si se ingroasa aceasta crema dupa care se poate adauga si ciocolata si se mai tine pe foc sa se topeasca si ea.
Se lasa sa se raceasca, sa ajunga la temperatura camerei la fel si untul.
Se spumeaza untul si se adauga treptat cate o lingura din crema de oua pana se va incorpora toata.


Asamblare
Se aşază o foaie de napolitana si peste aceasta jumatate din crema ce se nivealeaza in strat uniform, urmeaza un strat de biscuiti inmuiati usor in lapte, restul de crema se niveleaza peste biscuiti. Deasupra se aseara o alta foaie de napolitana.
Se tine prajitura la frigider minim 3 ore sa se aseze, sa se intareasca crema.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


4 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta.Week-end minunat!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. cu scuzele de rigoare, din graba nu am vazut ca ati scris despre rom in drept cu laptele.

    RăspundețiȘtergere