12 octombrie, 2016

Salata de icre de hering cu ceapa

Daca va place salata de icre, incercati sa o pregatiti voi in casa, pentru ca gustul acesteia nu are nimic de-a face cu cea cumparata de-a gata din magazin, nu dureaza nici mult, nu este nici costisitor, iar gustul nici nu se poate compara. Bine, regula aceasta se aplica aproape la toate mancarurile, dulciurile...toate sunt mai bune cand le faci cu mana ta si stii ce pui acolo. 
Mai jos puteti urmari cum pregatesc aceasta salata.





Ingrediente 

100 gr icre sarate cumparate
400 ml ulei
o felie de paine alba
2 linguri de zeama de lamaie
2-3 linguri de apa minerala
o jumatate de ceapa



Am inmuiat felia de paine in apa plata, dupa care am indepartat coaja acesteia, pastrand numai miezul pe care l-am scurs bine de apa.
Intr-un castron incapator am pus miezul de paine si icrele si folosind mixerul de mana spumez le spumez, adaugand ulei treptat, in fir subtire, ca la maioneza.

Pentru ca icrele sa "inghita" uleiul, dupa ce am incorporat cam jumatate din acesta, am stors si putina zeama de lamaie. Si tot asa, mai pun ulei....dupa ceva timp mai pun un pic de zeama de lamaie...apoi 2 linguri din apa minerala, care va face ca icrele sa se albeasca si sa creasca in volum.

Pentru inceput am pus 300 ml de ulei, dar dupa ce am gustat si am constatat ca icrele sunt cam sarate pentru dustul meu am decis sa mai adaug 100 ml ulei si in total folosind 400 ml.

Dupa ce tot uleiul a fost incorporat, am gustat sa vad si daca zeama de lamaie este suficienta pentru ca si ea are rolul ei, face ca salata sa nu fie gretoasa si sa aiba un gust bun, am tocat ceapa marunt si am adaugat-o in salata.

Pastram salata la frigider, in caston acoperit cu capac pentru ca celelalte alimente sa nu ia din mirosul acesteia.

Cateva sfaturi legate de pregatirea salatei de icre:
- daca doriti sa desarati un pic icrele cumparate din magazin si care sunt dupa cum stim toti foarte foarte sarate, le puneti intr-un saculet din tifon sau panza deasa si le scufundati intr-un castonel cu lapte. Le tineti 1-2 ore, le scurgeti bine si le pregatiti in acelasi mod.
- amestecati cu mixerul ca la maioneza, intr-un singur sens, pentru a nu risca sa vi se taie salata
- daca vi se taie cumva salata, zeii maionezei nefiind cu noi, se mai intampla si asta, le dregeti cu o lingura de apa fierbinte sau/si un pic de miez de paine inmuiat in apa.

Sper sa v-am fost de ajutor cu cateva idei si cam asta a fost pentru astazi. O zi frumoasa si nu uitati sa FITI VESELI!!!
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu